Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

TV-leffa: Tie pohjoiseen - Vesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann isänä ja poikana menestysleffassa

Elokuvan tunnussävelmä ”Tuomittuna kulkemaan” on Loirin ja Edelmannin duetto. Mutta tiesitkö, kuka sen on tehnyt?

1.10.2019 klo 16:05

Tie pohjoiseen

Tie Pohjoiseen on suomalainen road movie. Kyydin antaa vm 1962 Pontiac Catalina -avoauto. Kuva: FilmikamariVesa-Matti Loiri ja Samuli Edelmann nähdään ensi kertaa yhdessä valkokankaalla Mika Kaurismäen menestyselokuvassa. Leffa kertoo mustalla huumorilla ja suurilla tunteilla sävytetyn tarinan poikansa luokse 35 vuoden hiljaisuuden jälkeen palaavasta tuhlari-isästä.


Tie pohjoiseen

Elokuvan tunnussävelmä ”Tuomittuna kulkemaan” on Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin duetto. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Juha Tapio. Kuva: Filmikamari


Timo Porala (Edelmann) on arvostettu konserttipianisti, jonka yksityiselämä on karilla. Eräänä päivänä Timo löytää kotioveltaan elämää nähneen vanhemman miehen, Leon (Loiri), joka paljastuu hänen isäkseen. Leo on jättänyt poikansa tämän ollessa 3-vuotias ja lähtenyt maailmalle - eikä ole antanut kuulua itsestään 35 vuoteen.


Tie pohjoiseen

Miesten yhteinen hetki. Kuva: Filmikamari


Leo on positiivisen elämänasenteen omaava ikuinen veijari, joka joutui aikoinaan karistamaan kotimaan pölyt jaloistaan erinäisten sotkujen takia. Nyt hän on palannut antaakseen pojalleen hieman salamyhkäisen perinnön ja vastaukset menneisyyden kysymyksiin.


On lähdettävä yhteiselle matkalle, tielle pohjoiseen. Isä ja poika aloittavat matkan kohti pohjoista varastetulla autolla. Yllättävien tapahtumien ja pysäyttävien paljastusten jälkeen Timo on viimein valmis antamaan anteeksi isälleen.


Tie pohjoiseen

Leffajuliste, Filmikamari


Tie pohjoiseen / Suomi 2012, pääosissa: Samuli Edelmann, Vesa-Matti Loiri, Peter Franzén, Mari Perankoski, Eila Roine, Irina Björklund. Ohjaus ja käsikirjoitus: Mika Kaurismäki. (108')


Tie pohjoiseen (12) Nelosella pe 4.10. klo 22.20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat