Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

"Se on suomalainen ongelma" - Helinheimo Mäntylän Koukussa-hahmo heijastaa tätä päivää

Lue, mitä neuvoja nuorella näyttelijällä olisi antaa meille suomalaisille.

17.1.2019 klo 11:00

Koukussa

Santeri Helinheimo Mäntylällä on nuoreksi mieheksi jo vankka kokemus näyttelijän työstä ja myös käsikirjoittaminen on alkanut kiinnostaa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Rikkinäiset vanhempisuhteet, itsenäistymisen ja aikuistumisen kynnys ovat Koukussa-sarjassa Helinheimo Mäntylän roolihahmon pelikenttänä.


- Niko on yh-isän (Tommi Eronen) kasvattama nuori mies, joka oli ekalla kaudella lukioikäinen ja nyt tokalla kaudella parikymppinen. Niko kipuilee kovasti vanhempisuhteiden kanssa. Äiti (Matleena Kuusiniemi) ilmestyi ykköskaudella maisemiin ja sekoitti kuvioita, kun Niko ei tiennyt, että äiti on olemassa. Nyt Niko on saanut jonkinlaisen suhteen äitiinsä, mutta isäsuhde on alkanut rakoilla, Helinheimo Mäntylä kuvaa.

- Vanhemmuuteen liittyvät asiat vaikuttavat Nikon itsetuntoon, se on aika heikoilla kantimilla. Niko koettaa rajustikin itsenäistyä ja miettii, mikä olisi oikein tehdä ja miten elämässä pärjäisi. Hän lähtee hakemaan rakkautta ja hyväksyntää vääristä paikoista ja menettää niitä, joilta sitä oikeasti olisi voinut saadakin.


Koukussa

Nikolla (Santeri Helinheimo Mäntylä) on tai oli tyttöystävä (Anna-Sofia Luoma) ja oma elämä on aluillaan, mutta kaikki ei mene ihan kuin strömsössä. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Sarjassa liipataan nuorten miesten syrjäytymistä läheltä.

- En osaa sanoa suoraa esimerkkiä syrjäytymisestä omasta lähipiiristä tai itsestäni, mutta kyllä tunnistan sen, että näin voi hyvinkin käydä, jos ei tukea saa, Helinheimo Mäntylä pohtii.

- Monet nuoret kamppailevat itsetunto-ongelmien kanssa. Pitäisi tarttua vahvemmin siihen, missä on jo hyvä ja saada sitä kannustavaa palautetta. Mutta kun se puuttuu, lähdetään vähän väärään suuntaan.


Jos leikitään, että olisi ystävä kuin Niko, niin olisiko Santerilla antaa neuvoa?

- Jos itsetunto on heikoilla, niin ei välttämättä osaa pyytää sitä, mitä oikeasti kaipaisi. Se on suomalainen ongelma, ei osata pyytää sitä, mitä kaivattaisiin oikeasti. Lähdetään muita reittejä pitkin, sivureittejä pitkin. Voisi avata ja olla suoraan ja rehellisesti tilanteessa ja lähisuhteissa, eikä vältellä suoraa kontaktia, Helinheimo Mäntylä neuvoo.


Koukussa toinen tuotantokausi Yle TV2 ke klo 21.

Katso Telsu.fi Koukussa ohjelma-ajat

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat