Reseptit
Lihapiirakka
Pelti-lihapiirakka on klassikko, joka maistuu iltapalana tai vaikka saunan jälkeen. Jauheliha-riisiseos tuo piirakkaan mehevyyttä.

50-55 minuunipellillinen, 5-8 hlölle
Ainekset
- 1 kgvalmisvoitaikinaa
- 2kananmunaa
- 2 dlriisiä
- 4 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 2sipulia
- 400 gjauhelihaa
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 tlrouhittua mustapippuria
- 1 tlvalkopippuria
- Paistamiseen
- öljyä
- Voiteluun
- 1kananmuna
Valmistus
- Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Keitä kananmunat koviksi, n. 7 minuuttia. Kuori ja hienonna munat esim. haarukalla.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha.
- Sekoita jauhelihaseos ja hienonnettu kananmuna kypsän riisin joukkoon. Mausta seos paprikajauheella sekä musta- ja valkopippurilla.
- Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.
- Levitä täyte taikinalevylle. Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle, leikkaa ylijäävät siivut pois. Taita ylempi levy hiukan alemman alle.
- Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla. Voitele piirakka kevyesti vatkatulla kananmunalla.
- Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteeseen n. 30 minuuttia.
Katso myös





