Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Rock-legenda Andy McCoy, 61, sai kuin saikin taiteilijaeläkkeen - Tämän suuruinen eläke on kuussa!

Suosikkiuusinta: Taiteen edistämiskeskus on jakanut taiteilijaeläkkeitä. Taiteilijaeläkkeiden saajista uutisoi Keskisuomalainen.

11.3.2024 klo 11:05

Andy McCoy

Andy McCoy eli Antti Hulkko on tehnyt pitkän uran muusikkona. Kuva Yökylässä Maria Veitola -ohjelmasta, jossa McCoy oli v. 2023. Kuva: MTV3


Taiteen edistämiskeskus Taike on jakanut 60 taiteilijaeläkettä eri taiteenalojen edustajille. Eniten taiteilijaeläkkeitä myönnettiin kuvataiteen ja musiikin aloille. Näille taiteenaloille tuli myös eniten hakemuksia.


Taiteilijaeläke voidaan myöntää taiteilijalle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta luovana tai esittävänä taiteilijana. Eläke voidaan myöntää yli 60-vuotiaille tai pysyvästi työkyvyttömille, joiden tulot eivät ylitä tulorajaa. Päätökset perustuvat arvioon hakijoiden taiteellisesta toiminnasta sekä tietoon hakijoiden eläketulosta ja muista pysyvistä tuloista.


Yksi taiteilijaeläkkeen saajista on rock-legenda Andy McCoy, joka sai taiteilijaeläkkeen varsin alhaisessa iässä 61-vuotiaana. Muusikko, lauluntekijä, kitaristi McCoy on tuttu erityisesti Hanoi Rocks -yhtyeestä ja hän on soittanut lukuisissa bändeissä. Andy McCoy on myös näyttelyitä pitänyt taidemaalari.


Keskisuomalainen nimesi taiteilijaeläkkeen saajia ja mukana oli McCoyn lisäksi mm. laulaja Marion Rung, 78, Eppu Normaali yhtyeen laulaja ja sanoittaja Martti Syrjä, 64, sekä kitaristi, laulaja, näyttelijä, Kummelista tuttu Heikki Silvennoinen, 69.


Andy McCoy tekee musiikkia myös bonus-tyttärekseen nimeämänsä Sofia Zidan kanssa. Kuva lainattu McCoyn Instagram-tililtä:Vuoden 2024 alusta eläkkeen määrä on 1601,92 euroa kuukaudessa. Huomioitavaa on, että mikäli hakijan muut eläketulot ylittävät eläkkeen määrän, hänelle voidaan myöntää osaeläke. Eläkkeet maksetaan valtion budjettivaroista.


Taiteilijaeläke on aiemmin myönnetty muusikoista mm. Paula Koivuniemelle, Ilkka ”Danny” Lipsaselle, Sami Hurmerinnalle, Kikka Laitiselle ja Sakari Kuosmaselle.


Lue myös: Andy McCoy raivostuu Maria Veitolalle - Tylyttää armotta lasi kädessä:"Kiitos v***sti, maksa fyrkas"


Lue myös: Andy McCoy -jakso räjäytti Maria Veitolan somen: "Tuntui ahdistavalta katsoa", "Fyysinen paha olo"


Katso tv-ohjelmien ajat Telsu.fi


Lähde: ksml.fi, Taiteen edistämiskeskus Taike


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»