Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pikavipit veivät Johannan ja Simon velkakierteeseen - Lainaa lainan päälle, kaikki nyt ulosotossa

Johannan ja Simon perhe elää taloudellisesti tiukassa tilanteessa.

16.2.2022 klo 11:11

Rikkaat ja rahattomat

Johanna, Simo ja Luna-tytär. Kuva: Nelonen


Rikkaat ja rahattomat -realityssä tutustutaan taloudellisesti ahtaassa tilanteessa elävään Johannaan ja Simoon sekä alle kouluikäiseen Luna-tyttäreen.


Johannan ja Simon taloudellinen tilanne on tiukka, eikä mihinkään ylimääräisiin ostoksiin ole varaa. Ei edes uuteen sänkyyn.

-Facebookin roskalava -ryhmästä löydettiin, ja kävin hakemassa tän. Aamulla, kun herää tästä sängystä, niin ei ole kauheen levännyt olo, Simo kertoilee oman kotinsa mukavuuksista ohjelmassa.


Nuorempana otetut pikavipit ovat vieneet Johannan ja Simon velkakierteeseen, josta he ovat päättäneet päästä kuiville.

-Kun oli vielä nuori, niin sitä (pikavippejä) otti ja ajatteli vaan, että ostan ton. Onpa kiva ostaa tätä ja tätä. Sit huomaakin, ettei ole varaa maksaa, Johanna sanoo.

-Alkuun on ollut mukamas pienempi erä, mutta sitä ei oo pystynyt kuitenkaan maksamaan. Sitten on ottanut uuden lainan, jolla on maksanut sitä vanhaa pois. Tavallaan, kun sitä lainaa sai helposti ja se on sellainen oravanpyörä. Nyt ollaan siinä pisteessä, että kaikki on siellä ulosotossa, Simo kertoo.


Rikkaat ja rahattomat

Johanna ja Simo vaihtavat kotia viikoksi varakkaan Larin ja Soilan perheen (kuvassa) kanssa Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa. Kuva: Nelonen


Viemärisaneerauksia tekevä Simo käy säännöllisessä työssä:

-Kyllä mä pidän mun työstä. Se on hyväpalkkaista, tosin ulosotto vie suuren osan siitä palkasta. Niin se vaatii sen, että mun on tehtävä pitkiä päiviä.


Rikkaat ja rahattomat Nelosella ja Ruudussa torstaisin klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»