Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Näyttävän hirsitalon rakennuttanut Mikko Parikka avautuu: "Meidän pihassa ongelmana on piha"

Kotoisa tv-sarjassa Sara ja Mikko Parikka saivat pihaansa näyttävän uudistuksen. Katso kuvat!

3.2.2021 klo 7:00

Kotoisa

Mikko Parikka on tuttu Salatut elämät draamasarjasta, jossa hän näytteli Jiriä. Kuva: Kirsti Kurki-MyllymäkiSara ja Mikko Parikka ovat rakennuttaneet ison omakotitalon, mutta piha on vielä kesken. He haluaisivat pihan, jossa kolmen lapsen on hyvä leikkiä ja pelata. Kotoisa-ohjelmassa Mikko Parikka kertoo suurimman ongeman:

-Meidän pihassa on ongelmana piha. Ei ole mitään, tämä on rakentamisen jälkeen täynnä sepeliä ja mutaa. Täällä ei käytännössä pysty tekemään mitään, ex-Salkkarit tähti avautuu.


Kolmelapsisen perheen toiveena on, että piha olisi lapsille sopiva. Sara Parikka haluaisi, että heidän omat lapsensa viihtyisivät omalla pihallaan kavereidensa kanssa.


Kotoisa

Lähtötilanne: Talon etupiha oli jopa vaarallinen sorapiha, jossa lapset helposti rikkovat paikkansa. ­Pihalla oli myös laudanpätkiä ja ruuveja. Kuva: MTV3


Kotoisan pihatiimi kunnostaa Parikan soraisesta uudiskohdepihasta lapsiperheen keitaan, kun kivinen piha remontoidaan lapsiperheen tarpeisiin. Jokainen neliö on otettava tehokäyttöön, koska piha on pieni.


Näin Parikoiden piha muuttui lapsiystävälliseksi:


Kotoisa

Mittavat laatoitukset, nurmialueet, kukat ja ulkokalusteet tekivät sisääntulosta viiihtyisän. ­Kuva: MTV3Kotoisa

Leikkimökin eteen nurmen keskelle suunniteltiin ja toteutettiin hiekka-alue lasten leikkeihin. ­Kuva: MTV3


Kotoisa

Lapset saivat oman keppihevosradan ja liitutaulun leikkimökin seinään. Keppihevoset säilyvät näyttävässä, isossa ruukussa. ­Kuva: MTV3


Kotoisa

Terassi houkuttaa kesäpäivän viettoon sohvineen. Tehokas ruokailuryhmä on tarpeeksi kookas viisihenkiselle perheelle. Tuijat rajaavat terassin omaksi itsenäiseksi kokonaisuudekseen. ­Kuva: MTV3


Uudella Kotoisa-kaudella tehdään muutos kymmeneen sisä- ja ulkokohteeseen. Sisäkohteissa nähdään sekä suuria ja näyttäviä muutoksia että kompakteja, nopeampia remontteja.


Kohteissa on mukana monenlaisia koteja isoista omakotitaloista yksiöihin, ja nyt remonteissa otetaan entistä enemmän huomioon myös vanhojen huonekalujen uusiokäyttö ja kierrätys. Ulkokohteissa tehdään näyttäviä remontteja, niistä ensimmäisen Parikoiden piha.


Kotoisa

Sara ja Mikko Parikka poseeravat Kotoisa-tiimin Helga Anderssonin ja Arto Kontion kanssa. ­Kuva: MTV3


Lue lisää: Oho, vanhat tekijät pois! Tässä on Kotoisa-remppaohjelman uusi tiimi: Niina, Rickard ja Helga


Kotoisa on MTV3 ohjelmistoa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat