Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kumpi on ollut suosikkisi: Kari Salmelainen vai Janne Kataja? - Napakymppi starttaa veikeästi

Napakymppi on ollut suomalaisten suosikki-deitti-sarja jo vuosikymmeniä.

26.3.2019 klo 7:00

Janne Kataja on Riihimäen kasvatti, joka on juontanut Napakymppia v. 2017. Kuva: Nelonen Media.


Legendaarinen treffiohjelma on viihdyttänyt suomalaisia vuosikymmeniä. Napakymppi oli MTV:n ohjelmistossa vuosina 1985–2002 ja jatkui taas v. 2017.


Ensimmäinen juontaja Markus Similä juonsi ohjelmaa vain hetken, mutta hänen seuraajansa Kari Salmelainen nousi kansansuosikiksi ja sai nauttia pestistä lähes 20 vuotta (v. 1985-2002).


Kari Salmelainen viihdytti rennolla otteella yleisöä, ja hän laukoi pikkunokkeluuksia ja vitsejä. Pianisti Kaitsun (Kaj Wessman) kanssa yhteistyö sujui ja kansa oppi rakastaman duoa Salmelainen-Kaitsu.


Salmelainen ja Napakymppi olivat suuren kansan suosikkeja aikana, jolloin katsojien ajankäytöstä eivät kilpailleet netti tai suoratoistopalvelut. Napakymppi yhdisti kansaa ja sai suomalaiset ruudun ääreen jännittämään, kenet herra tai rouva valitsee - ja mikä matkakohde sattuu kohdalle.Napakymppi

Napakymppi tiimissä jokaisella on oma tehtävänsä: Janne Kataja hauskuttaa, Lenni-Kalle Taipale soittaa pianoa ja Niina Lahtinen tekee nokkelia analyysejä kilpailijoista. Kuva: Nelonen Media.


Janne Kataja on astunut isoihin saappaisiin Salmelaisen jalanjäljissä. Katajalla on hauskutustehtävä ja hänen apunaaan musiikista vastaa pianon ääressä Lenni-Kalle Taipale.


Ohjelman perusidea on säilynyt samana. Katsojat voivat ilmoittautua Napakymppiin. Jos tärppää, pääsee tv-ohjelmaan. Televisioidussa ohjelmassa herra X ja neiti X eivät näe kumppaniehdokkaitaan. He esittävät kysymyksiä, joihin kumppaniehdokkaat vastaavat. Lopuksi suoritetaan valinta: "Kuka lähtee matkalle?" Jos tietokoneen ja pääkilpailijan valinta osuvat yksiin, pariskunta saa arvokkaimman ulkomaanmatkan.


Napakymppi

Ohjelman ekassa jaksossa neiti X:nä yllättäen Janne Katajan pikkusisko. Kuva: Nelonen Media.


Tällä kaudella Napakympissä rakkautta elämäänsä istahtavat etsimään mm. eläinrakkaat, rockarit, tatuoidut, ikisinkut, lappilaiset ja jalkapalloilijat. Julkkisjaksossa neiti X:nä nähdään tv:stäkin tuttu kokki Maija Silvennoinen sekä Bachelorette Suomi -sarjan sulhasehdokas Mikko Koskinen.


Napakymppi alkaa Nelosella ke 27.3. ja to 28.3. kello 20.

Katso Napakymppi ohjelma-ajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat