Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

Huomio Sorjonen-fanit! Ville Virtanen on murhien kimpussa taas tänä syksynä!

Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvassa nähdään tutut kasvot. Ville Virtanen ja Anu Sinisalo hyviksinä sekä Sampo Sarkola pahiksena.

10.1.2021 klo 10:00

Sorjonen: Muraalimurhat

Anu Sinisalo ja Ville Virtanen ovat työpari Sorjonen tv-sarjassa. Kuva sarjan 3. kaudelta. Kuva: Yle KuvapalveluSorjonen on kansainvälisesti menestynyt suomalainen Nordic noir -sarja, jota tehtiin kolme kautta. Sarja alkoi Ylellä syksyllä 2016 ja trilogia sai päätöksensä v. 2019.


Sorjonen tv-sarja loppui tv:ssä, mutta ei hätää, sillä Sorjonen nähdään nyt elokuvassa. Sorjonen: Muraalimurhat on tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa elokuvateattereihin lokakuussa 2021. Elokuva saa myös kansainvälisen levityksen, sillä se tulee suoratoistopalvelu Netflixin tarjontaan.Sorjonen: Muraalimurhat

Ville Virtanen on poliisi Kari Sorjosena vakuuttava. Kuva sarjan 2. kaudelta. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Elokuvan tekijät ovat samoja kuin Ylen esittämällä Sorjonen-sarjalla, mutta tuottaja Matti Halosen mukaan elokuva ei ole vain pitkä tutun sarjan jakso. Resurssit ovat merkittävästi korkeammat kuin keskiverrolla suomalaiselokuvalla. Suomalaisen elokuvan keskibudjetti on 1,5 miljoonaa euroa. Elokuvan tärkeimmät rahoittajat ovat Yle ja Netflix.


- Budjetti on 2,4 miljoonaa euroa, mikä on noin puolet kolmoskauden koko budjetista, Halonen kertoo tiedotteessa.


Sorjonen on niittänyt kansainvälistä menestystä ja sillä on faneja ympäri maailman - fanipostia tulee Australiaa ja Etelä-Amerikkaa myöten. Kansainvälinen kiinnostus onkin yksi syy elokuvan tekoon.


Sorjonen: Muraalimurhat

Anu Sinisalon hahmo on Lena Jaakkola, jolla on omat luurangot kaapissa. Kuva Sorjonen-sarjasta, Yle Kuvapalvelu


Leffan käsikirjoittajat ovat Sorjosen luonut Miikko Oikkonen sekä Antti Pesonen. Ohjaajaksi kiinnitettiin Juuso Syrjä, joka on ohjannut sarjaa kaikilla kolmella tuotantokaudella.


Katso elokuvan virallinen traileri tästä:
Lue lisää: Ville Virtanen on aistiyliherkkä Sorjonen - Paradoksaalisesti ratkoo verisiä rikoksia


Telsu.fi on kätevä tv-opas >


Lähde: STT

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat