Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Esko Eerikäinen tuo kolumbialaisen äitinsä tv:seen: Pieni Esko tuli vain 10-vuotiaana yksin Suomeen

Lähtiessään Kolumbiasta Esko Eerikäinen sai äidiltään muistoksi yhden esineen, jota hän on kuljettanut siitä asti mukanaan.

27.11.2021 klo 10:00

Esko Eerikäinen

Esko Eerikäinen ja äiti ovat mukana Aarrepaja-ohjelmassa to 02.12. MTV3:lla. Kuva: MTV3


Esko Eerikäinen on radio- ja tv-juontaja sekä Scandinavian Hunks -jäsen. Eerikäisen tausta on monikulttuurinen, hän muutti vain 10-vuotiaana v. 1984 Kolumbiasta Suomeen isovanhempiensa luo.


Eerikäisen vanhemmat halusivat lähettää poikansa turvaan Kolumbian epävakaiden olojen takia.


Nuori poika muutti kaukaiseen Suomeen ilman vanhempiaan. Kolumbiaan jäi rakas bmx-polkupyörä ja lelut. Näiltä vuosilta Eerikäisen elämässä on kulkenut yksi tärkeä esine.

- Sain äidiltäni hänen kuvansa, kun muutin yksin Suomeen. Äiti antoi ohjeet, että pidä kuva mukanasi vaikka koulupöydällä, niin muistat äidin. Kuva oli kokenut kovia iän myötä. Silloin en osannut ajatella, että kannan tätä vielä viisikymppisenä mukana.


- Kuva toi lohtua kun näki tutut kasvot, ei ollut kännyköitä. En roudannut valokuva-albumia. Se on aina ollut tärkeä esine itselle, Eerikäinen kertoo koskettavasta muistosta.


Esko Eerikäinen

Eerikäinen toi Aarrepajaan n. 60 vuotta vanhan kuvan omasta äidistään, jonka hänen äitinsä isä on teettänyt tauluksi. Kuva: MTV3


Eerikäinen on kahden kulttuurin kasvatti ja hänen äidinkielensä on espanja. Hän on halunnut jakaa myös Victoria-tyttärelleen oman kielensä ja kulttuurinsa.

- Äiti käy ajoittain Suomessa ja paljon ollaan facetimen kanssa yhteyksissä. Me ei olla pystytty käymään, kun on korona ja levottomuuksia, siellä on iso suku. Tytär on espanjankielisessä koulussa ja puhuu espanjaa päivittäin. Kieli ja kulttuuri on tärkeitä jatkumoita. Nyt myös isoäidin valokuva on sellaisessa kunnossa, että pystyn antamaan sen tyttärelleni, Eerikäinen toteaa.


Aarrepaja MTV3 to klo 21

Katso ohjelma-ajat Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»