Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Ellinoora ei suostu ennakkoluulojen vangiksi: "Nainen voi pukeutua pinkkiin ja olla älykäs"

Ellinoora on yksi Vain elämää -kauden artisteista.

27.9.2023 klo 13:35

Vain elämää

Ellinoora on Emma-palkittu artisti, jonka megahittejä ovat mm. Elefantin paino, Carrie ja Dinosauruksii. Kuva: KKM


Ellinoora on lauluntekijä, laulaja ja väkevä-ääninen live-esiintyjä, jonka kappaleita on striimattu Spotifyssa yli 155 miljoonaa kertaa.


Vahva tulkitsija on voittanut mm. neljä Emma-palkintoa ja duetoinut poptähti Ed Sheeranin kanssa. Nyt Ellinoora on toista kertaa mukana Vain elämää -ohjelmassa.


Ellinooralla oli muutama ehto, kun hän pohti osallistumista Vain elämää -ohjelmaan uudelleen.

-Mä sanoin, että jos mä lähden uudestaan, niin haluan, että on hyvät tyypit ja mulle itselle otollinen aika. Uskon, ettei voi vaan lähteä rämpyttelemään covereita, vaan se pitää tehdä pieteetillä ja kunnolla ne versiot.


-Yhdestä biisistä oli reunaehto, että tämän mä vedän tai en tule. Ja se onnistui ja se oli (Jouni) Hynysen biisi. Ja se veto leirillä jännitti eniten. Olen useammasta versiosta tosi innoissani ja odotan, että yleisö kuulee, hyväntuulinen artisti kertoo Suomi24 Viihteen haastattelussa.


Ellinoora oli Vain elämää -ohjelmassa v. 2018, jolloin mukana olivat myös mm. Tuure Kilpeläinen, Anne Mattila ja Pyhimys.

-On ihanaa, kun mietin, että viime kerran jälkeen olen löytänyt sen kotipesän. Mulla on ehkä pinkkiä ulkokuoressa ja päällä, mutta laulujen sisältö ei ole sitä. Se on ikuinen matka, kuka olen ja mitä haluan tehdä, mutta tätä olen nyt.


Vain elämää

Ellinoora tulkitsi CMX:n Kauneus pettää -biisin vahvan koskettavasti A.W. Yrjänän päivänä ja ns. räjäytti pankin. Kuva: Petri Aho/Nelonen


Ellinoora nähdään esiintymislavalla usein pinkissä värissä. Hänelle väri on tärkeä.

-Olen nähnyt Barbie-elokuvan ja pinkki on taas pop. Niin jee, olen tiennyt tämän jo aikaisemmin, se on tosi voimallinen väri. Musta on ihanaa, että nyt feminiiniset jutut ovat siistejä.


-Pinkki ei ole vain tyttömäinen ja kiltteyden ja ihanuuden väri, vaan siinä on v**sti voimaa. Nainen voi pukeutua pinkkiin ja olla älykäs, tämä on itselle itsestäänselvyys, mutta ei kaikille, suosikkiartisti pohtii.


Vain elämää

Ellinooran päivää vietetään Vain elämää -sarjassa perjantaina 29.9. Kuva: Petri Aho/Nelonen


Ellinoora on pikkutyttöjen ja vähän isompienkin idoli. Minkälaista vastuuta se tuo mukanaan?

-Erittäin hyvä kysymys. Kai se jonkunlaista vastuuta tuo. Mutta liputan sellaista inhimillisen ihmisen lippua. En väitä olevani täydellinen, enkä todellakaan virheetön, mutta sitä yritän muistuttaa aina, ettei ikinä tiedä, mitä toinen ihminen käy läpi. Lempeyttä ja armollisuutta. Ja samalla ne elämän kontrastit: samalla voi olla kova duunissaan, olla määrätietoinen, koska on nainen.


29-vuotiaalla Ellinooralla on toive itselleen ja faneilleen:

-Toivon, että pystyy välittämään, että voi olla mitä vaan, kaikki on mahdollista. Olen optimisti ja välillä saa myös kolhuja elämästä. Mutta pyrin siihen, etten kyynistyisi. Ja toivon, etteivät ne, joille tätä teen, kyynistyisi.Vain elämää

Vain elämää -jengi vm. 2023. Kuva: KKM


Vain elämää -ohjelmassa vanhoina konkareina ovat Ellinooran lisäksi Anna Puu, Robin Packalen ja Virve Rosti. Ensikertalaisina musaleirillä musisoivat A.W. Yrjänä, Jouni Hynynen, Janna ja Gasellit-yhtyeestä Hätä-Miikka.


Lue myös: Oho! A.W. Yrjänä rehellisenä "dokaamisesta" Vain elämää -leirillä: "Satulinnan baari..."


Lue myös: Vain elämää: Anna Puu koki ikävän yllätyksen heti Satulinnaan saapuessaan: "Kyllä se ärsytti, ettei…"


Lue myös: Vain elämää: Jouni Hynynen asetti tiukan luksus-vaatimuksen: "Minä sellaisen vaadin ja sen sain..."


Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaina klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»