Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Antti Tuisku kauhistui sotapaljastuksista - Rakas Heikki-pappa oli salannut visusti katkerat arvet

Varo juonipaljastuksia: Sukuni salat uusi kausi alkaa tv:ssä ja ensimmäisenä pääsemme tutustumaan Antti Tuiskun sukuun.

1.4.2022 klo 11:43

Sukuni salat

Antti Tuisku on yksi Suomen suosituimmista artisteista ja hänet on palkittu Emma-palkinnoilla. Hän on kirjoittanut kirjan nimeltä Menesty! Kuva: Janita Autio / WSOY


Marja Hintikan juontamassa Sukuni salat -sarjassa tutkitaan Suomen tunnettujen ihmisten sukuhistorian salaisuuksia. Yksi heistä on Antti Tuisku.Idolsista aikanaan ponnistanut Antti Tuisku on supersuosittu esiintyjä ja laulaja, joka on tehnyt myös Menesty! nimisen kirjan. Artistista on kirjoitettu myös omaelämäkerta.


Espanjassakin asunut Tuisku on innokas hiihtäjä ja pohjoisen poika, jonka sukutaustaa selvitetään Lapissa Rovaniemellä.


Lue myös: Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."


Sukuni salat

Marja Hintikka kertoo Antti Tuiskulle hänen sukunsa koskettavaa tarinaa. Kuva: MTV3


Sukuni salat -tiimi selvitystyön tuloksena rovaniemeläiselle popstaralle selviää Tuiskulle tärkeän Heikki-papan taustoja, joista Tuiskulla ei ollut aiempaa tietoa. Heikki-pappa ei ollut kertonut hänelle rankasta sota-ajasta.


Antti Tuisku saa kuulla järkyttävän tositarinan, kuinka Heikki-papan Hilda-äiti oli joutunut lähtemään kiireessä nuorempien lapsien kanssa Lapin sotaa pakoon evakkoon Ruotsiin. Heikki itse taisteli vapaaehtoisena nuorena miehenä jatkosodassa. Hän sai sirpaleen jalkaansa ja näki sodan kaikki kauhut mm. joidenkin sotilaiden sekoamisen. Karmivaa on, että Heikki joutui lopuksi taistelemaan omassa kotikylässään Lapin sodassa.


Lapin sota päättyi sekasortoon. Saksalaiset polttivat Lapista vetäytyessään koko Rovaniemen. Myös Heikki-papan kotitalo poltettiin. Sodan loputtua perhe joutui aloittamaan elämän täysin alusta poltetulla synnyinseudullaan leskeksi jääneen Hilda-äidin toimesta.


Sukuni salat

Antti Tuisku on tunnettu hulppeasta lavashowstaan ja energisestä menostaan. Kuva: KKM


Ohjelmassa Antti Tuisku kuulee myös, mistä Tuiskun nimi on alun perin lähtöisin ja miten erikoisten sattumusten kautta nimi on kulkeutunut 1700-luvulta tähän päivään.


Sukuni salat pohjautuu brittiläiseen menestysformaattiin Who Do You Think You Are? Kaikille päähenkilöille on tehty MyHeritagen DNA-testit, jotka osaltaan ovat auttaneet avaamaan suvun tarinoiden taustoja.

Sukuni salat

Linda Lampenius on mukana Sukuni salat -ohjelman uudella kaudella. Kuva: MTV3


Lue myös: Linda Lampenius järkyttyi suvun julmasta teloitusmurhasta: "Pistivät polvilleen ja ampuivat niskaan"


Matkalle sukunsa menneisyyteen Sukuni salat -ohjelmassa toisella kaudella lähtevät Antti Tuisku, Paula Noronen, Michael Monroe, Miitta Sorvali, Roope Salminen, Sikke Sumari, Lasse Kukkonen, Erin Anttila, Martti Syrjä ja Linda Lampenius.


Sukuni salat sunnuntaina klo 20 MTV3 ja mtv-palvelu

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat