Reseptit
Raparperipiirakka
Raparperipiirakka on vaan niin herkullista! Pyöräytä vaniljajätskipallo kylkeen ja nauti.

1 hPiirakkavuoka, 10 palaa
Ainekset
- Murotaikina
- 1 dlsokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlvaniljasokeria
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- 100 gvoita
- 1muna
- Täyte
- 1 lraparperipaloja
- 250 granskankermaa
- 1muna
- 1 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- Voiteluun
- voita
- korppujauhoja
Valmistus
- Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Nypi seos muruiksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita keskenään ranskankerma, muna ja sokerit.
- Paista pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä.
- Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.
- Paista raparperipiirakkaa 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.
- Vinkki: Mansikat sopivat raparperin kanssa täytteeseen!
Katso myös





