Reseptit
Pinaatti-raejuustopiirakka
Pinaatti-raejuustopiirakka täyttää välipalana tai maistuu illanistujaisissa. Tee kavereiksi raikas lehtisalaatti tai porkkanaraaste.

1 hPiirakkavuoka, 6 hlölle
Ainekset
- Pohja
- 100 gvoita
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ tlleivinjauhetta
- 1 tlrakuunaa
- 1 dljuustoraastetta
- 2 rklkylmää vettä
- Täyte
- ½ dlmaustamatonta jogurttia
- 3kananmunaa
- 200 graejuustoa
- 500 gpakastepinaattia
- 3 rklsitruunamehua
- 1 tlsuolaa
- pippuria
- 30 gjuustoraastetta, esim. emmental
Valmistus
- Valmista pohja nyppimällä hieman huoneenlämmössä sulaneeseen voihin jauho-mauste-juustoraasteseos. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuokaan.
- Valmista täyte. Sekoita jogurtti, kananmunat ja raejuusto keskenään. Purista sulanut pinaatti ja pieni osiin. Sekoita pinaatti, sitruuna, suola ja pippuri seokseen. Levitä täyte piirakkapohjalle ja ripottele juusto päälle.
- Paista 175-asteisen uunin alaosassa 30-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piiraan pinta saanut väriä.
Katso myös





