Reseptit
Pekonispagetti
Pekonispagetti on suomalainen versio pasta carbonarasta. Si, si, si - maistuu kyllä!

40 minPannu, 4 hlölle
Ainekset
- 100 gpekonia
- 500 gspagettia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 1 rklsitruunamehua
- 1kananmuna
- 1keltuainen
- Päälle:
- 100 gparmesan-juustoa
Valmistus
- Suikaloi pekoni ja paista noin 5 minuuttia, kunnes rasva irtoaa. Siirrä paistinpannu sivuun ja pidä lämpimänä.
- Kuumenna vesi isossa kattilassa. Lisää sekaan spagetti. Lisää suola ja keitä kypsäksi. Valuta spagetti, säästä keitinvesi.
- Siirrä paistinpannu takaisin liedelle ja nostele spagetti pekonin joukkoon. Lisää hiukan keitinvettä ja sekoita, kunnes suurin osa vedestä imeytyy pastaan. Mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
- Sekoita kananmuna ja keltuainen keskenään ja sekoita se kevyesti spagetin joukkoon. Tarjoa raastetun parmesanin kanssa.
Katso myös





