Reseptit
Joulukinkku
Joulukinkun paistamiseen tarvitset kinkun, paistomittarin ja uuni. Jos joulupöydässäsi kinkku on kunkku, lue tästä paisto-ohje.

Riippuu kinkun koosta
Ainekset
- kinkku
Valmistus
- Ota kinkku ajoissa sulamaan tai huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla + 10 astetta ennen paistamista.
- Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan, vältä luuta.
- Laita kinkku paistopussiin tai paista kinkku uunin ritilällä ilman paistopussia. Laita varmuuden vuoksi pelti kinkun alle.
- Paista kinkkua 100-120 asteisessa uunissa n.1-1,5 tuntia per kilo. Kun paistomittari näyttää, että kinkun sisälämpötila on 75 astetta, kinkku on mehevän kypsä. Mikäli haluat mureampaa kinkkua, tulee sisälämpötilan olla 80 astetta.
Katso myös





