Reseptit
Blinit
Oi, vastapaistetut, rapeat blinit ovat super-herkullisia. Nauti kylmäsavustetun lohen tai komeasti mädin kanssa.
![Blinit](/reseptit/resepti_m/5c8f6399d1ec0-86.jpg)
1 h 45 min10 kpl
Ainekset
- 4 dlbulgarian jogurttia tai kermaviiliä
- 20 ghiivaa
- 1 tlsokeria
- 2 ½ dltattarijauhoja
- 1 ½ dlkuumaa maitoa
- 1 rklvoisulaa
- 1 tlsuolaa
- 1kananmunan keltuainen
- 1kananmunan valkuainen
- Paistamiseen:
- Voita
- Lisuukkeeksi:
- Kylmäsavulohta, mätiä, sipulisilppua, smetanaa
Valmistus
- Lämmitä bulgarian jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota mukaan hiiva. Sekoita joukkoon sokeri ja tattarijauhot.
- Jätä taikina kohoamaan 1-2 tunniksi huoneenlämpöön.
- Sekoita taikinaan kuuma maito, voisula, suola ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää se viimeisenä.
- Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
- Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.
- Vinkki: voit tehdä taikinan kylmään nesteeseen ja antaa käydä yön yli jääkaapissa.
Katso myös
![Kermaperunat](/reseptit/resepti_s/kermaperunat.jpg)
![Tzatziki](/reseptit/resepti_s/5c936c70e46bb-140.jpg)
![Smoothie](/reseptit/resepti_s/5d63cd47de62f-197.jpg)
![Mozzarella-tomaattisalaatti](/reseptit/resepti_s/mozzarella-tomaattisalaatti.jpg)
![Lohkoperunat](/reseptit/resepti_s/lohkoperunat.jpg)
![Persikkarahka](/reseptit/resepti_s/persikkarahka.jpg)