Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Yksityisyydestä tarkka Eini, 60, paljastaa karun totuuden: "Pidin laihuudestani, mutta olin sairas"

Einin omaelämäkerta avaa laulajattaren omaa uraa ja vaikeitakin elämän tarinoita.

25.8.2021 klo 13:35

Diskokuningatar Eini

Eini on suomalaisten tanssilavojen suosikki ja homo-ikoni, joka pistää kansan discoamaan. Kuva: KKM


Einistä on julkaistu omaelämäkerta, joka kantaa nimeä Diskokuningatar Eini. Kirja on kasvutarina arasta lapsesta ja kiltiksi kesytetystä nuoresta vahvaksi naiseksi.


Matkan varrelle mahtuu onnen hetkiä ja kipeitä vaiheita, joista yksityisyydestään tarkka Eini Pajumäki puhuu tässä kirjassa ensimmäistä kertaa.Laulaja Einin, 60, ura on kestänyt jo 44 vuotta. Kirjassa kerrotaan, että Pellon Orajärven kylässä vaatimattomissa oloissa kasvanut tyttö oli aluksi niin ujo, että hän uskaltautui laulamaan vain ison tv-tuolin takana.


Eini Pajumäki alkoi esiintyä vain 14-vuotiaana lapsibändin solistina Lapin tanssilavoilla ja hiihtokeskuksissa. Pellon oma tyttö on johtanut bändiä 18-vuotiaasta. Uralle on mahtunut huima määrä, yli 8 000 keikkaa.


Diskokuningatar Eini

Eini on jo täyttänyt 60 vuotta, mutta voi sanoa, että ikä on hänelle vain numero. Eini on ollut naimisissa Lars Pajumäen kanssa vuodesta 1988. Perheeseen kuuluu jo aikuiset lapset: tytär ja poika, joita ei olla nähty lehtien palstoilla. Kuva: Pasi Liesmaa / Sony Music


Eini on aina pitänyt elämän omissa käsissään pelosta välittämättä. On kuvaavaa, että hän itse lähetti lauluaan c-kasetilla Toivo Kärjelle halutessaan levylaulajaksi. Eini myös esitteli levy-yhtiölle ensimmäiseksi hittikseen nousseen Yes sir, alkaa polttaa. Se teki hänestä hetkessä tunnetun v. 1977.


Uransa aikana Eini on kokenut viihdemaailman hyvät ja huonot puolet. Hän on ollut bändin kirkkain tähti ja johtaja, Tapani Kansan leading lady, käännösiskelmien kuuma nimi, discokuningatar ja homo-ikoni. Ikävinä varjopuolina Einiä on tytötelty ja vähätelty sekä hyökätty äitiyden ja työn yhdistämistä kohtaan. Tämä on vaatinut veronsa.


Diskokuningatar Eini

Eini keikkailee edelleen ja tekee uutta musiikkia. Kuva: Pasi Liesmaa / Sony Music


Kirjassaan 168 cm pituinen Eini paljastaa sairastaneensa anoreksiaa ja painaneensa laihimmillaan vain 45 kiloa. Kirjassa on tälle aikakaudelle oma luku: Pidin laihuudestani, mutta olin sairas.


Discokuningatar Eini kirjan on julkaissut Docendo ja kirjoittanut journalisti, YTM Anna-Liisa Hämäläinen.


Lue myös: Onnea Eini 60 vuotta! Upea laulajatar paljastaa kurviensa salaisuuden: “Pidän huolen, ettei...”


Katso tv-ohjelmien lähetysajat Telsu.fi


Lähde: Docendo

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat