Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Uusi TV-sarja: Upea pukudraama Valkoinen prinsessa -tekijöiltä - Espanjalainen prinsessa alkaa

Espanjalainen prinsessa draamasarjassa rakkaus, vallanhalu, uskonto ja kohtalon kiemurat koettelevat prinsessa Katariinaa ja koko valtakuntaa raskaalla kädellä.

12.5.2020 klo 7:00

Espanjalainen prinsessa

Espanjan kuningashuoneen prinsessa Katariina Aragonialainen (Charlotte Hope) on luvattu puolisoksi Englannin tulevalle kuninkaalle jo pikkutyttönä. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Espanjalainen prinsessa kuvaa Englannin kuningashuoneen värikästä historiaa. 1500-luvun todellisia tapahtumia ja mielikuvituksen lentoa sekoitettaessa syntyy kiehtova keitos pukudraamojen ystäville. Samojen tekijöiden aiemmat sarjat, Valkoinen kuningatar (The White Queen) ja Valkoinen prinsessa (The White Princess) on myös nähty Ylellä.


Espanjan kuningashuoneen prinsessa Katariina Aragonialainen on luvattu jo lapsena puolisoksi Englannin tulevalle kuninkaalle. Aikuistuttuaan Katariinan on aika lähteä pitkälle ja vaaralliselle matkalle kohti uutta kotimaata.


Mieli on haikea, mutta odotukset ovat korkealla. Pitkän kirjeenvaihdon perusteella tuleva puoliso, kruununperijä ja Walesin prinssi Arthur on antanut itsestään perin miellyttävän kuvan. Heitä yhdistää myös uskonto, harras katolilaisuus.Espanjalainen prinsessa

Prinsessa Katariina matkaa Espanjasta vaarallisen matkan kohtikaukaista, uutta kotimaataan. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Henrik VII:n hovissa prinsessasta odotetaan Englannin pelastajaa. Liitto Espanjan kanssa toisi paitsi rahaa myös valtaa yli vihollisten, ja vihollisiahan löytyy jopa omassa hovissa.


Erilaiset tavat ja kulttuurierot tekevät Katariinan sopeutumisesta myrskyisän ja kohtalokas kulkutauti muuttaa kaiken. Loppu on osa Englannin historiaa, jossa rakkaus, vallanhalu, uskonto ja kohtalon kiemurat koettelevat Katariinaa ja koko valtakuntaa raskaalla kädellä.


Espanjalainen prinsessa

Sarjassa saa nauttia upeasta pukuloistosta. Kuvassa Lina (Stephanie Levi-John), Katariina (Charlotte Hope), Rosa (Nadia Parkes). Kuva: Yle Kuvapalvelu


8-osainen tv-sarja perustuu Philippa Gregoryn romaaneihin The King’s Curse ja The Constant Princess.


(The Spanish Princess, Britannia 2019)


Espanjalainen prinsessa (12) Yle TV1 ti 12.5. klo 19.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat