Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Uusi TV-sarja Kapellimestari: Huippudraama Ranskasta, naisjohtajan ilot & surut orkesterin johtajana

Kapellimestari tv-sarjassa pariisilainen sinfoniaorkesteri saa kapellimestarikseen naisen, mikä ei miellytä kaikkia.

16.2.2021 klo 11:39

Kapellimestari

Kapellimestari Hélène Barizet (Marie-Sophie Ferdane) sinfoniaorkesteria johtamassa. Kuva: Merlin Productions / YleMaailmalla menestynyt kapellimestari Hélène Barizet palaa Pariisiin johtamaan sinfoniaorkesteria, joka tarvitsee nopeasti uuden maestron kapellimestarinsa äkkikuoleman jälkeen. Hélènen poikkeukselliset metodit eivät miellytä kaikkia ja yhteistyö muusikoiden kanssa takkuaa. Ristiriidat kasvavat entisestään, kun Hélène nostaa ensiviulistiksi nuoren Selenan, joka muistuttaa häntä itseään nuorena.


Hélènen Pariisissa asuva äiti on entinen huippuviulisti, joka sairastaa aivot rappeuttavaa neurologista sairautta ja hädintuskin tunnistaa tytärtään. Hélène saattaa olla periytyvän sairausgeenin kantaja, mutta lähipiirin painostuksesta huolimatta hän kieltäytyy testistä.


Kapellimestari

Kuvassa orkesterin jäsenet Agathe Robinson (Charlie Bruneau) ja Yvan Borowski (François Vincentelli). Kuva: Merlin Productions / Yle


Hélènen avioliitto säveltäjämestari Peter Faulknerin kanssa rakoilee ja mies on ajautunut suhteeseen vaimonsa sinfoniaorkesterissa soittavan muusikon kanssa. Kolmiodraamalta ja yhteentörmäyksiltä ei voida välttyä. Helenen käytöksen muuttuessa

epävakaaksi herää kysymys, onko kyse vain erikoisista työtavoista, yksityiselämän ongelmien aiheuttamasta stressistä vai onko suvun kirous lankeamassa hänen ylleen.


(Philharmonia, Ranska 2018)


Kapellimestari (12) 1–16 Yle Teema tiistaisin ja torstaisin klo 20.00, kaikki jaksot Yle Areenassa

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Kapellimestari
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat