Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-leffa: Matti - Jasper Pääkkönen loistaa - Matti Nykänen oli urheilusankari ja lööppien vakiokasvo

Matti-elokuva kertoo maailman parhaan mäkihyppääjän, Matti Nykäsen, tarinan.

7.1.2022 klo 7:00

Matti

Jasper Pääkkönen loistaa roolissaan Mattina. Pääkkönen tuo hyvin vakuuttavasti esiin Matin epävarmuudet ja tahdon tehdä sitä, mitä haluaa. Kuva: Solar Films


Mäkihyppääjä Matti Nykänen voitti urheilu-urallaan kaiken mahdollisen: 4 olympiakultaa, 7 maailmanmestaruutta, 4 maailmancupin kokonaisvoittoa ja 46 maailmancupin osakilpailua.


Lyömättömien urheilusaavutustensa ansiosta Matti Nykäsestä tuli ympäri maailman palvottu sankari, jonka siviili- ja kisamatkojen rajumpi meininki painettiin villaisella.


Matti

Nyt jo edesmennyt pariskunta Matti (Jasper Pääkkönen) ja Mirva (Elina Knihtilä). Kuva: Solar Films


Matti on fiktiivinen draamaelokuva miehestä, joka rakastaa mäkihyppyä niin paljon, että hänestä tulee lajissaan maailman paras. Mutta se, että hallitsee hommansa kisamäessä, ei auta Mattia tekemään telemarkeja arkielämässään.


Matti kaatuu, kompuroi ja teloo itseään kerta toisensa jälkeen. Mutta kuin ihmeen kaupalla hän nousee usein jaloilleen - ja on kohta taas valmis uuteen hullunrohkeaan ja jo ennalta epäonnistumaan tuomittuun yritykseen.


Matti
Elokuvajuliste, kuva: Solar Films


Jasper Pääkkösen roolihahmo on Matti-elokuvan kantava voima. Pääkkönen tuli tunnetuksi Saku Salinina Salatut elämät draamasarjasta v.1999–2002. Hänet on nähty Aku Louhimiehen ja Aleksi Mäkelän elokuvissa, kuten Matti ja Pahat pojat.


Pääkkönen on tehnyt myös kansainvälistä uraa ja hänen roolityötä on voitu seurata Viikingit -tv-sarjassa sekä Spike Leen ohjaamassa Hollywood-elokuvassa BlacKkKlansman.


Katso Matti-elokuvan lähetysajat Telsu.fi


Lähde: Solar Films

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»