Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-leffa: BlacKkKlansman - Jasper Pääkkönen tähdittää uskomatonta Ku Klux Klan -tositarinaa

Spike Leen ohjaama BlacKkKlansman sai kuusi Oscar-ehdokkuutta ja voitti Oscarin parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta.

20.11.2023 klo 7:55

BlacKkKlansman

Jasper Pääkkönen elokuvassa BlacKkKlansman. (c) Universal Pictures


BlacKkKlansman on tositapahtumiin perustuva tarina afroamerikkalaisesta poliisista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klaniin. Jasper Pääkkönen näyttelee yhtä avainrooleista Oscar-palkitussa elokuvassa.


On 1970-luvun alku ja amerikkalaista yhteiskuntaa myllertää taistelu kansalaisoikeuksista. Ron Stallworth (John David Washington) palkataan Colorado Springsin poliisilaitoksen ensimmäiseksi afroamerikkalaiseksi etsiväksi.


Henkilökunta suhtautuu tulokkaaseen epäluuloisesti, jopa avoimen vihamielisesti. Stallworth tarttuu päättäväisesti toimeen ja ottaa tähtäimekseen vaarallisen tehtävän: Ku Klux Klanin sisäpiiriin soluttautumisen ja sen paljastamisen.


BlacKkKlansman

Jasper Pääkkönen ja Adam Driver. (c) Universal Pictures

Rotusorron kannattajana esiintyvä Stallworth saa yhteyden ryhmittymään ja raivaa tiensä aivan sen ytimeen asti. Hän onnistuu jopa ystävystymään klaanin johtajan David Duken (Topher Grace) kanssa ja saa omistautumisensa johdosta suitsutusta.


Soluttautumisoperaatio muuttuu kuitenkin yhä monimutkaisemmaksi. Tapaamisissa klaanin jäsenten kanssa Stallworthia esittää hänen kollegansa Flip Zimmerman (Adam Driver), joka saa selville hengenvaarallisen salajuonen.


Yhdessä he lähtevät kukistamaan ryhmää, jonka todellinen tavoite on siistiä väkivaltainen retoriikkansa niin salonkikelpoiseksi, että sillä voidaan vedota suureen yleisöön.


BlacKkKlansman

Leffajuliste (c) Universal Pictures


BlacKkKlansman on peloton tutkielma rotujen välisistä suhteista 1970-luvun Yhdysvalloissa. Teema on ajankohtainen myös tänä päivänä.


Ohjaus: Spike Lee. (Yhdysvallat, 2018)


BlacKkKlansman (12)

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Filmikamari


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»