Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Tuomas Rajala kärsii monen ylipainoisen vaivoista: "Vetää vähän surulliseksi kokonaisuudessaan..."

Tuomas Rajala on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa, jossa hän saa Pippa Laukalta ohjeita elämäntapamuutokseen.

10.10.2020 klo 10:03

Olet mitä syöt

Tuomas Rajala painaa Olet mitä syöt -ohjelman alussa 130,9 kg ja vyötärön ympärys on 124 cm. Kuva: MTV3


Juontaja, toimittaja Tuomas Rajala on kärsinyt ylipainosta lapsesta asti. Hän muistaa yhä hyvin jo kouluajoilta ikävät läskiksi haukkumiset.


Rajala on yrittänyt hillitä painoa ja mies onkin ehtinyt kokeilla kaikkia mahdollisia ihmedieettejä. Hän inhoaa sanaa elämäntapamuutos.Tilannetta ei pääse pakoon, kun Olet mitä syöt -ohjelman Pippa Laukka punnitsee Tuomas Rajalan ja vaaka heilahtaa hurjaan lukemaan: 130,9 kg. Lukemat aiheuttavat Rajalalle monenlaisia tunnetiloja.


- Kyllä tämä vaa´an välttely nyt kostautuu. Alkaa naurattaa ja itkettää ja hävettää ja harmittaa, mies kertoilee ohjelmassa.Olet mitä syöt

Tuomas Rajala on ollut ylipainoinen lapsuudesta asti. Kuva: MTV3


Eikä tuntemukset tähän lopu, sillä vyötärön ympäryksen mittaus tuo lisää tuskaa. Rajala ei tiedä omaa vyötärönympärystään, mutta tokaisee, ettei 7-vuotiaan pojan kädet mene ympäri. Mittanauha näyttää senttimäärää, joka kertoo karua kieltään. Vyötärön ympärys on 124 cm.


Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka avaa tilannetta:


- Se on hurja lukema ja mulle se tarkoittaa sitä, että sinne on paljon kertynyt rasvaa sinne vyötäröön ja sisäelinten ympärille ja jopa sisäelinten sisään. Tämä merkitsee sitä, että on olemassa iso riski moniin sairauksiin, Pippa Laukka kertoo.


- Kyllä mä laitan sen itsepetoksen piikkiin. Sitä selittää itselleen maailmaa paremmaksi, että ei se tilanne varmaan niin hirvee oo. Hiljaseksi vetää ja vetää vähän surulliseksi kokonaisuudessaan, Rajala pohtii.Olet mitä syöt

Hyvinvointilääkäri Pippa Laukka ja Tuomas Rajala terveellisen ruokapöydän äärellä. Kuva: MTV3


Terveystesteissä selviää, että Tuomas Rajala kärsii sekä metabolisesta oireyhtymästä että kakkostyypin diabeteksesta. Nämä ovat tyypillisiä sairauksia, joihin ylipainolla on merkitystä. Riski sairastua tyypin 2 diabetekseen on ylipainoisilla lähes kolminkertainen, lihavilla kahdeksankertainen ja vaikeasti lihavilla 16-kertainen normaalipainoisiin verrattuna.


Metabolisen oireyhtymän puolestaan aiheuttaa keskivartalolihavuus perinnöllisesti alttiille henkilöille.


Olet mitä syöt MTV3 to klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Diabetesliitto diabetes.fi, Terveyskirjasto.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat