Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tehtaan sankarit - Onnea etsimässä - mutta mistä kaikki lähti liikkeelle?

Angel, Topi ja Tanja elämänsä käännekohdassa.

5.11.2018 klo 9:55

Tehtaan sankarit - Onnea etsimässä dokumenttisarjassa on seurattu Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan uusia työntekijöitä. He ovat elämänsä käännekohdassa, johon kuuluu epävarmuutta ja kaipausta vanhaan, mutta myös huumoria ja toivoa tulevasta. Mutta mistä kaikki lähti liikkeelle?


Topi - sanavalmis Savon lahja maailmalle

Topi Kauppisen (23 v.) kotipaikalla ei ole töitä ja sehän rassaa nuorta miestä. Topi on yrittänyt ja yrittänyt, mutta vakinaista työtä ei vain löydy. Edessä on muutto uuteen kaupunkiin ja aloitus uudessa työpaikassa. Elämä ei ole ruusuilla tanssimista kolmi- ja nelivuorotöissä olevalle Topille ja Hanna-kihlatulle. Topin lapsuudenkodissakaan ei kaikki ole hyvin - Topi on huolissaan äidistään.


Tehtaan sankarit - Onnea etsimässä

Kuva: Petri Kuokka, Yle Kuvapalvelu.


Angel - epäonninen ammattijalkapalloilija Nigeriasta

Angel Arubi (27 v.) on Nigeriasta muuttanut ammattijalkapalloilija. Pahaksi onneksi jalkavamma esti sopimuksen syntymisen FC Inter Turun kanssa. Angel toivoo voivansa pelata tehdastyön ohella, mutta se ei osoittaudu helpoksi. Angelin elämän valo on hänen 3-vuotias tyttärensä Olivia, joka asuu äitinsä kanssa Helsingissä. Turussa asuva Angel kipuilee ammattijalkapalloilijan haaveen ja tyttärensä ikävöinnin kanssa.


Tehtaan sankarit - Onnea etsimässä

Kuva: Petri Kuokka, Yle Kuvapalvelu.


Tanja - henkinen ja taloudellinen tasapainoilija

Tanja Leinon (37 v.) talous on perikadossa ja mieli maassa. Tanja tarvitsee ehdottomasti vakituisen työpaikan, sillä synkässä elämänvaiheessa hän rahoitti peruselämisen pikavipeillä. Se ei ollut se kantavin ratkaisu taloudellisesti. Tanja haluaisi rakkautta ja hyväksyntää, mutta menneisyyden tapahtumat estävät häntä.


Tehtaan sankarit - Onnea etsimässä

Kuva: Petri Kuokka, Yle Kuvapalvelu.


Autotehtaalle on palkattu ja tullaan palkkaamaan lähes 4000 uutta työntekijää. Nämä ihmiset tulevat Suomen joka kolkasta. Monet tulevat syrjäseuduilta, joilla työpaikat ovat vähissä ja elämisen mahdollisuudet niukat. He koostuvat lähes 60 eri kansallisuudesta ympäri Eurooppaa ja maailmaa. He ovat nykypäivän siirtotyöläisiä.


Lähde: Yle


Tehtaan sankarit - Onnea etsimässä ti Yle TV1 ti klo 20.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»