Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tällainen on Meiju Suvas jouluna - Nämä joululahjat ovat jäänyt erityisesti suosikkilaulajan mieleen

Meiju Suvas kertoo Nauris.fin haastelussa omasta joulunvietostaan, jossa oma perhe on kaiken ykkönen.

14.12.2019 klo 8:00

Olet mitä syöt

Meiju Suvas on pitkänlinjan muusikko, joka on ihastuttanut suomalaisia tanssilavoilla vuosikymmeniä. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Joululla on meille jokaiselle omanlaisensa paikka sydämessä. Milloin joulu alkaa kolkutella Meiju Suvaksen ovea?

- Jouluostoksilla tuli käytyä jo marraskuun alussa, kun tulin keikalta ja olin Keskisen liikkeen kohdalla. Olin käynyt just jäsenkorjaajalla ja hän sanoi, että pitää kävellä. Kävelin sitten varmaan pari kilometriä siellä ja tehtyä rauhassa jouluostoksiakin, Suvas helähtää hyväntuulisesti.


- Olen jouluihminen! Pihalla ja kotona on jouluvaloja, osa ollut koko kesänkin itseasiassa. Jossain vaiheessa laitoin liikaa valoja. Silloin alkoi olla jo “all american feeling”. Mulla on jouluvalot kaulassa myös keikoilla jo hyvissä ajoin!


Suvaksen perheeseen kuuluu mies sekä 19-vuotias tytär ja 17-vuotias poika. Aattona Suvaksen koti on joulun ykköspaikka. Pöytä katetaan kauniisti, jouluvalot ja yhteiset lauluhetket luovat tunnelmaa.

- Jouluaatto vietetään ison perheen kanssa ja meille tulee veljeni perheineen sekä äiti miesystävänsä kanssa. Joulupöytä on kalapainotteinen, on kalaa, katkarapuja ja mätiä, muttei isoa kinkkua.

- Jouluperinteisiin kuuluu, että mennään mun äidin luokse joulupuurolle. Puurossa on tietysti se manteli tai kaksi ja kuka sen saa, viettää onnellista elämää seuraavan vuoden. Joulupuurosysteemiin kuuluu myös, että äiti soittaa pianoa ja lauletaan yhdessä.


Joulun aikaan Suvas muistaa myös rakasta isäänsä.

- Aaton aaton yönä käydään mun isän haudalla, siellä on ihana tunnelma, kun ihmiset ovat tuoneet kynttilöitä läheistensä luo.


Olet mitä syöt

Copyright © 2019 Meiju Suvas


Joululahjat kuuluvat jouluun kuin manteli puuroon. Kysyttäessä erityistä joululahjaa, Meiju Suvas nimeään kolme.

- Nukkekoti oli kyllä kova sana. Ja kaikki Barbit. Äiti teki paljon vaatteita ja itsekin tein käsityötunnilla Barbille vaatteita vielä isompanakin. Ne oli kivoja juttuja. Ja kun lapset oli pieniä, meille tuli ennen joulua koira. Se oli kyllä ihanaa, suosikkiartisti muistelee.


Onko joulu mennyt suosikkilaulajalta koskaan överiksi?

- Silloin se meni överiksi, kun muutin ensimmäiseen omaan kotiin 23-vuotiaana. Ei ollut vielä lapsiakaan, mutta tein kaikki jouluruoat ja leivoin. Oli ensimmäinen oma koti, niin tein intopiukeana kaikkea, Suvas naurahtaa.


Meiju Suvas on mukana Olet mitä syöt ohjelmassa ke 8.1. klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»