Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Seiska: Nyt puhuu Miina Äkkijyrkkä - Romahdus Farmi-shokkipotkujen jälkeen: "Suoranaista murhaa..."

Miina Äkkijyrkkä oli mukana Farmi Suomi -realityssä.

19.6.2024 klo 15:53

Farmi Suomi

Äkkijyrkkä on tunnettu kuvanveistäjä ja taiteilija niin Suomessa kuin maailmallakin. Hänet tunnetaan erityisesti lehmä- ja vasikka-aiheisista töistä, kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Farmi Suomi -realityssä nähtiin 5. kaudella dramatiikkaa, kun yksi kisaajista, kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä, katosi yllättäen kesken kauden ohjelmasta. TV:ssä näytettiin, kun kisaajat löysivät maitolaiturilta kirjeen, jossa lyhytsanaisesti ilmoitettiin, että Äkkijyrkkä on poistunut sarjasta.


Nyt Äkkijyrkkä on kertonut vain Seiskalle antamassaan haastattelussa tapahtumista. Seiska haastatteli Äkkijyrkkää, kun Farmi Suomi -ohjelman viimeinen jakso oli juuri tullut ulos.


Äkkijyrkkä sai potkut ohjelmasta, eikä päässyt mukaan viimeiseen kaksintaisteluun, johon muut farmilaiset kokoontuivat. Hän kertoo Seiskalle mm. näin:

-En saanut hyvästellä ketään farmilaista, enkä saanut olla edes sillä viimeisessä pelissä, vaikka se oli sopimukseen kirjoitettu. Itkin todella paljon, kun katsoin viimeisiä Farmi-jaksoja. Siitä kiitos Veetille (Kallio), että hän edes mainitsi minut. Olimme hyvä tiimi, minä, Veeti ja Sami (Jauhojärvi).


Farmi Suomi

Äkkijyrkkä valmistautumassa Farmilla kaksintaisteluun Johanna Pakosen kanssa, kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Miina Äkkijyrkkä paljastaa, ettei vieläkään tiedä varsinaista syytä siihen, miksi hänet poistettiin tuotannosta.

-Olin ruispellolla Samin (Jauhojärvi), Mertsin (Kyllönen) ja Michaelin (Ntima) kanssa, kun tuotannosta ilmoittivat, että pakkaa tavarat. Se oli melkoinen mysteeri. Jos olisi ollut jokin tapahtuma tai jos olisi selvitetty jotain, mutta ei mitään. Se oli suoranaista murhaa.

-Ensin olet yhteisössä pidetty ja arvostettu, sitten kaikki menee yhtäkkiä poikki, Äkkijyrkkä kertoo Seiskalle.


Miina Äkkijyrkkä ja Linnea Vihonen eivät tulleet toimeen keskenään. Äkkijyrkkä sai mm. Vihoselta suoraa palautetta kielenkäytöstä. Silti taiteilija ei osaa nimetä yhtä selkeää syytä, jonka vuoksi hän sai lähtöpassit.

-Tällainen erakko kuin minä, saan olla ryhmässä, opastaa ja olla kuin yhtä perhettä ja kun siitä yhtäkkiä laitetaan pois, niin se on lähes rangaistava teko.


Farmi Suomi

Äkkijyrkkä teki ja opetti ahkerasti tilan töitä. Tässä Jauhojärven, Kallion ja Kyllösen kanssa puuta karsimassa, kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Äkkijyrkkä lataa, että oikeudessakin perustellaan, miksi rangaistus annetaan.

-Mutta kun olet allekirjoittanut tuotantoyhtiön sopimuksen, he voivat sanoa sinut irti milloin tahansa. Olin psykoosissa kaksi kuukautta ja olisin vieläkin psykiatrin tarpeessa.


Miina Äkkijyrkän mukaan kuvausten aikana sattuneet tapahtumat saivat "kaikki möröt nousemaan pintaan".

-Sitä on vaikea käsittää ilman sellaisen asiantuntijan apua, joka on perehtynyt sielun saloihin. Saan Farmin tapahtumista uniini niin sietämättömiä takaumia, että järki meinaa lähteä.


Samalla taiteilija muistuttaa, että ihmiset kokevat asioita eri tavalla.

-Esimerkiksi Sami on kunnollisesta, pohjoisen meiningistä lähtöisin, että hän olisi suhtautunut varmasti ihan eri tavalla, Äkkijyrkkä pohtii Seiskalle.


Juttu on lyhennelmä haastattelusta. Lue koko haastattelu seiska.fi


Lue myös: Farmi Suomi: Miina Äkkijyrkkä saa täyslaidallisen ryöpytystä - Romahtaa täysin: "Julkisesti häpäisi"


Lue myös: Seiska: Sami Jauhojärvi paljastaa - Kun Miina Äkkijyrkkä katosi, tämä tapahtui kulisseissa


Lue myös: Farmi Suomi: Tätä ei nähty TV:ssä - Linnea Vihonen tilittää häviön jälkeen: "Mä olen koko ajan..."


Farmi Suomi Nelosella ja Ruudussa.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Seiska

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»