Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Farmi Suomi: Tätä ei nähty TV:ssä - Linnea Vihonen tilittää häviön jälkeen: "Mä olen koko ajan..."

Farmi Suomi -finaali on ohi ja Linnea Vihonen sai hopeaa.

7.6.2024 klo 12:25

Farmi Suomi

Helsinkiläinen kokki Linnea Vihonen on tuttu tv-katsojille mm. Kokkisota-ohjelmasta. Nyt hän kisasi fyysisesti ja henkisesi rankassa Farmi Suomi -realityssä 30 000 eurosta. Kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Farmi Suomi -realityn finaali on takana. Ex-huippu-urheilija Sami Jauhojärvi vei himoitun tittelin ja nappasi 30 000 euron voittopotin. Kokki Linnea Vihonen tuli toiseksi ja nappasi hopeaa.


Vihosella kävi kisan loppua kohti mentäessä pari kertaa hyvä onni. Kokkina siviilissä työskentelevä Vihonen pääsi viimeiseksi torppariksi, kun Daniel Lehtonen nimesi hänet. Näin hän välttyi jo aiemmin kaksintaistelulta. Ja nyt viimeisessä jaksossa farmilta jo tippuneet kisaajat äänestivät hänet suoraan finaaliin.


Farmi-kokemus on rankka niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hän on avannut tuntojaan ruutu.fi videolla finaalin jälkeen mm. näin:

-Musta tuntuu nyt iloiselta, kiitolliselta, edelleenkin etuoikeutetulta, että mä olen saanut olla täällä mukana. Finaalin jälkeen heti, kun kaikki tuli halaamaan, niin tuli kyllä tosi iso itku. Ei tullut itku häviöstä, vaan ehkä semmoinen 28 päivän väsymys.

-Mä olen koko ajan tehnyt täällä parhaani, aika pitkää päivää, fyysistä duunia. Aika vähän oli ruokaa ekat kaksi viikkoa ja koti-ikävää. Tuli sellainen, kaikki tuli ulos, Vihonen avaa.


Farmi Suomi

Linnea Vihonen on ollut torpparina useamman kerran ja ottanut työohjeita pehtoori Terho Häkkiseltä. Kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen.


Vaikkei voittoa tullut, on Linnea Vihonen ylpeä toisesta sijastaan:

-Mulla on hyvä fiilis, olen tosi iloinen, että olen saanut olla täällä. Kyllä mä voin sanoa itelleni, että Farmi kakkonen, hei camoon, ihan sika hieno suoritus. Mä lähden tosi ylpeänä kotiin.


Television Kokkisodastakin tuttu Vihonen kuvaa Farmia mm. kasvattavaksi, iloiseksi, surulliseksikin kokemukseksi. Yhden hetken Linnea Vihonen nostaa erityisesti:

-Jos mun pitäisi yksi hetki nostaa, niin ihan ensimmäiseksi tuli mieleen, että kun meitä oli täällä kuusi jäljellä ja me saatiin upea illallinen tuossa meidän talon takapihalla. Meillä oli Veila Music esiintymässä.

-Se hetki oli niin maaginen, me ei oltu nähty ketään muita ihmisiä kolmeen-kahteen viikkoon. Heti kaikki tunteet purkautui: se musiikki oli niin kaunista, se ruoka niin hyvää. Oltiin käyty just kaikki yhdessä saunassa ja oli vähän paremmat vaatteet päällä. Silloin mä koin tosi suurta yhteenkuuluvuutta niiden muiden farmilaisten kanssa. Se on jäänyt mun mieleen valtavana kohokohtana.Farmi Suomi

Linnea Vihonen ja Michael Ntima Farmilla tuvan portailla. Kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Vihonen vietti Farmilla kuukauden päivät, ja oppi tänä aikana itsestään. Hän aloittaa:

-Tämä reissu teki mulle selväksi sen, että vaikka mä reissaan joka vuosi paljon yksin, niin mä tarvitsen selkeästi pysähtymistä. Tarviin sellaista, että joudun olemaan mun omien ajatusten kanssa ilman mitään virikkeitä.


Farmi Suomi

Farmi Suomi -finaalissa Linnea Vihonen ja Sami Jauhojärvi ottivat mittaa toisistaan. Kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Ja jatkaa:

-Koen, että olen saanut täällä oppia niin paljon läsnäolon voimaa. Olen huomannut, että mä olen ollut tosi huono kuuntelemaan. Täällä mä oikein havahdun siihen, kuinka kiva on kuunnella.

-Tämä kuulostaa hassulta, mutta semmoinen tietynlainen henkinen kasvu, mikä täältä lähtee mukana, niin haluan ehdottomasti jatkaa sitä. Miettiä omassa elämässä, että mikä on oikeesti tärkeetä, minkälaiseen oravanpyörään sä haluat oikeasti hypätä mukaan. Jos hyppäät, niin sä osaat oikeasti ottaa sen oman ajan ja oikeasti olla itsensä ja ajatustensa kanssa.


Lue myös: Kansa jyrähti! Linnea Vihonen sai tuhansilta tämän tyrmäävän viestin Farmi Suomi -kisasta: "Ei"


Lue myös: Farmi Suomi: Linnea Vihonen lataa pehtoorille suorat sanat: "Kuka on juoruillut sulle, että..."


Lue myös: Tätä ei nähty tv:ssä: Farmi Suomi -voittaja Sami Jauhojärvi avautuu Farmi-kokemuksesta: "Tämä on.."


Farmi Suomi torstai klo 20 Nelonen ja Ruutu

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»