Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Samppanjaa ja vaahtokarkkeja - sekä pedanttia aseen käyttöä!

Kristiina Halttu on karismaattinen näyttelijä, jolle on tärkeää osata vaikkapa järkkärikameran tai aseen käyttö kuvauksissa.

21.11.2018 klo 7:00

Sorjonen

Kristiina Halttu on kiinnitetty Suomen Kansallisteatteriin, minkä ohella hän tekee tv-sarjoja ja elokuvia. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


- Musta on kauhean kiusallista, jos joutuu tekemään kameran edessä sellaista, jota ei osaa. On tärkeä osata esim. aseen käyttö, sillä jos ei sitä tiedä ihan konkreettisesti, fokus on kuvauksissa väärässä asiassa. Silloin ei voi keskittyä ilmaisuun ja näyttelemiseen, vaan pitää miettiä suoritusta. Kaikki konkreettiset toiminnat tulee saada automaattiseksi, jotta voi keskittyä omaan työhönsä eli näyttelemiseen.


Kristiina Halttu esittää Sorjosessa VARE:n (Vakavien rikosten erikoisyksikkö) pomoa Taina Perttulaa. Sorjosessa on pyritty laatuun esimerkiksi poliisin työn kerronnassa, mikä miellyttää Halttua.

- Meillä oli sarjan harjoituksissa koulutusta aseen käytöstä. Mulla on pomona paljon kohtauksia Varen toimistolla, mutta Ville (Virtanen), Anu (Sinisalo) ja Ilkka (Villi) on enemmän kenttätyössä.


Kristiina Haltulla on pitkä ura näyttelijänä. Hänellä on muisto Katariina Sourin (tuolloin Kata Kärkkäinen) käsikirjoittamasta tv-sarjasta Sampanjaa ja vaahtokarkkeja.

- Muistan nuorempana, kun näyttelin ammattivalokuvaajaa ja mulla oli järkkärikamera. Silloin ei ollut systeemiä, että olisi tuotantoyhtiön kautta opetettu. Pyysin tutun tutun tuttua ammattilaisvalokuvaajaa näyttämään, miten kameraa käytetään. En kehdannut näytellä valokuvaajaa, jos en olisi oikeasti tiennyt, miten kameran kanssa toimitaan.


Sorjonen YLE TV1:ssä sunnuntaisin.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»