Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Sairaalloinen lihavuus, esidiabetes, kaikki riskitekijät sydänsairauksiin - Suurin pudottaja Suomi

Varoitus: sisältää juonipaljastuksia! Heti ekassa jaksossa faktat järkyttävät, eikä kyyneliltä vältytä. Maailmalla supersuosittu Suurin pudottaja alkaa.

30.8.2019 klo 6:00

Suurin pudottaja Suomi

Suurin pudottaja Suomi -sarjassa toisistaan mittaa ottavat julkisuudesta tutut tähdet: vasemmalta Niina Kuhta, Juhani Tamminen, Nina Mikkonen, Pertti Neumann, Riitta Väisänen, Michele Murphy-Kaulanen ja Akseli Herlevi. Edessä valmentajat Janni Hussi ja Aki Manninen sekä juontaja Riku Nieminen. Kuva: Nelonen


Heti ensimmäisessä Suurin pudottaja Suomen jaksossa kilpailijat havahtuvat huomaamaan, että nyt ei leikitä enää omalla terveydellä. Kilpailijat nousevat punnitukseen, kohtaavat omat painonsa ja kuulevat lääkäreiden uutiset terveydentilastaan.Suurin pudottaja Suomen ensimmäisessä jaksossa Riitta Väisänen, Juhani Tamminen, Nina Mikkonen, Pertti Neumann, Niina Kuhta, Michele Murphy-Kaulanen sekä Akseli Herlevi asettuvat taloksi Hämeenkylän kartanoon. Niina Kuhta kertoo vitsaillen pakanneensa mukaan kesämekot ja korkokengät, koska omien sanojensa mukaan hän on tullut lomalle. Herlevi puolestaan kertoo matkalaukuista löytyvän hiiligrillin ja kylmälaukun.


Pian tunnelma kuitenkin vakavoituu, kun kilpailijat pohtivat omaa terveydentilaansa ja päätöstään lähteä mukaan ohjelmaan.

-Jos mä olisin hoitanut itseäni samoin, kun mä olen hoitanut esimerkiksi mun hevosten jalkoja, niin mulla ei olisi näitä vaivoja, Riitta Väisänen pohtii vakavana.


Myös Akseli Herlevi on asettanut toiset usein itsensä edelle:

-Mä haluan muille hyvää. Ammattini takia ruuan ja makujen kautta, mutta tykkään myös auttaa muita missä tahansa asioissa. Usein unohtuu minä itse.


Suurin pudottaja Suomi

Kisaajat ovat saapuneet Hämeenkylän kartanoon ja leiri alkaa. Kuva: Nelonen


Ja sitten onkin jo jokaisen kilpailijan aika nousta punnitukseen, tilanne on armoton jokaisen mennessä vuorotellen mitattavaksi.

-Punnitustilanne oli meille jokaiselle kilpailijalle aikamoinen shokkihoito. Mulla meni sympatiat Riitta Väisäselle. Oli varmasti todella vaikea missinä nousta sinne, pohtii Neumann.


-Kyllä sydämessä läikähti joka kerta, kun joku sinne mestauslavalle asettui. Sen näki jokaisesta, että se tunne ei ole mukava, pohtii Nina Mikkonen.


Jokainen kilpailija on käynyt ennen kuvauksia laajoissa terveys- ja kuntotesteissä, ja nyt lääkärit saapuvat kertomaan testien armottomat tulokset. Yksi saa kuulla olevansa suorituskyvyltään 70-vuotiaiden miestenkin tasolla erittäin huono, yksi saa astmadiagnoosin ja riskitekijöitä sydän- ja verisuonisairauksille löytyy. Kyyneliltä ei vältytä.


Suurin pudottaja Suomi 4.9. alkaen keskiviikkoisin Nelosella klo 20.

Jäikö osa näkemättä? Katso kaikki tv-lähetysajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat