Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Rooli kansainvälisessä rikossarjassa järkytti Mimosa Willamoa: “On lottovoitto syntyä Suomeen”

Mimosa Willamo on tärkeässä roolissa Box 21 -tv-sarjassa.

11.7.2020 klo 7:00

Mimosa Willamo

Mimosa Willamo on näytellyt mm. Päin seinää ja Aurora -elokuvissa sekä Roba ja Karppi tv-sarjoissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Ruotsalainen dekkarisarja Box 21 vei Mimosa Willamon kuvauksiin Ruotsiin ja Romaniaan. Willamo näyttelee nuorta rikostarkastajaa, joka selvittää ihmiskaupan uhreiksi joutuneiden nuorten romanialaisnaisten tapausta.


Sarjassa puhutaan englantia, ruotsia ja romaniaa. Aiheuttiko se minkälaisia haasteita kuvauksissa?

- Isäni on suomenruotsalainen ja itse olen kaksikielinen. Sarjassa pystyi puhumaan ihan omaa ruotsia, ne oli siellä niin chillejä. Ruotsissa on vahvat aksentit muutenkin, niin se ei ollut hidaste tai este, että puhuin suomenruotsia.Ihmiskauppa on yhteiskunnallinen aihe, miltä tuntui näytellä sarjassa?

- Oli tosi hurjaa, kun mun ikäiset tytöt esitti ihmiskaupan uhreja. Itse tajusi, että on lottovoitto syntyä Suomeen ja mun kaltaisestani ihmisestä voisi tulla vaikka nuori naispoliisi, heistä ei. Oli järkyttävää huomata, että ihmiskauppaa tapahtuu edelleen.


Tulevatko rankat aiheet ajatuksiisi myös vapaalla?

- Ei mulla tule vapaa-ajalla työteemat mieleen, ei niin käynyt Karpissakaan. En ole kokenut, että se tuo lisäarvoa mun työntekoon, jos murehdin töiden teemoja kotona. Kun oltiin Romaniassa ihmiskauppaa, niin menin hotellille katsomaan niin hömppää komediaa kuin mahdollista vain siksi, että pääsi tasapainoon. Liian ahdistuneena on hirveän vaikea tehdä töitä.


Mimosa Willamo

Mimosa Willamo näyttelee Karppi tv-sarjassa murhatutkija Sofia Karpin edesmenneen miehen Henna-tytärtä, joka kokeilee omia rajojaan lain laittomallakin puolella. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Olet kansainvälisessä roolissa ruotsalaisessa dekkarisarjassa ja Karppi levitetään ulkomaille. Mistä haaveilet ammatillisesti, onko joku erityinen rooli, minkä haluaisit tehdä?

- Mulla ei ole työhön liittyviä unelmia, olen hirveän tyytyväinen siihen, mitä mulla on nyt. Tavoitteena elämässä on olla onnellinen ja tyytyväinen, Mimosa Willamo toteaa rauhalliseen tyyliinsä.


Katso Box 21 traileri tästä:Karppi kausi 1 ja 2 Yle Areenalla. Box 21 Viaplay.

Katso tv-ohjelmien lähetysajat Telsu.fi


Haastattelu tehty 2/2020


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat