Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Prinsessa Diana oli paparazzien väijymä - Kuinka pitkälle sensaatiohakuisuus meni?

Uusi tv-sarja käsittelee Britannian kuningashuoneen ja keltaisen lehdistön välistä suhdetta.

6.1.2021 klo 10:00

Kuninkaallisia lööppejä

Yksi keltaisen lehdistön seuratuin aviopari: Charles ja Diana. Kuva: Yle KuvapalveluKuninkaallisia lööppejä tv-sarjan ensimmäisessä jaksossa aiheena on prinsessa Diana ja lehdistö. Diana oli kuningasperheen seuratuin henkilö kahden vuosikymmenen ajan, eikä keltainen lehdistö tuntunut saavan prinsessasta tarpeekseen. Paparazzien ja Dianan välinen peli johti lopulta prinsessan kuolemaan. Prinssi Williamin ja prinssi Harryn äiti menehtyi traagisesti vuonna 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa 36-vuotiaana.


Kuninkaallisia lööppejä

Kuva Buckinghamin palatsin parvekkeelta, jossa Meghan ja Harry ovat vielä kuninkaallisessa protokollassa. Vasemmalta Meghan, Sussexin herttuatar, prinssi Harry, prinssi William ja Catherine, Cambridgen herttuatar. Kuva: Anwar Hussein/WireImage, Yle


Britannian kuninkaallisten ja keltaisen lehdistön välinen suhde on pitkä ja monimutkainen. Sensaatiohakuiset otsikot ja ikimuistoiset kuvat ovat vuosikymmenten ajan pitäneet kansalaiset perillä kuningashuoneen tapahtumista, mutta lehdistöllä on myös tärkeä rooli vallan vahtikoirana ja väärinkäytösten paljastajana. Kuinka pitkälle kuninkaallisten yksityisasioihin lehdistö voi mennä?


(The Palace & The Press, Britannia 2020)


Kuninkaallisia lööppejä Yle TV1 to 7.1. klo 19

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Keskustele artikkelista
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat