Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pate Mustajärvi alkoholilla läträämisestään -Tiukka "ukaasi" Tina-vaimolta: "Rouva Mustajärvi..."

Pate Mustajärvi ja vaimo Tina Finn ovat julkaisseet yhdessä kirjan, jossa keskitytään erityisesti Paten viimeiseen kesään Popedassa.

16.2.2024 klo 10:15

Pate Mustajärvi

Pate Mustajärvi teki mittavan uran Popedan keulakuvana. Mustajärvi tekee musiikkitöitä sooloartistina. Kuva viimeiseltä Ratinan keikalta: Yle


Pate Mustajärvi tunnettiin vuosikymmeniä Popedan räväkkänä johtohahmona. Hän luotsasi yhtyettä 46 vuotta ja kukapa suomalainen ei muistaisi biisejä Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan ja Kuuma kesä.


Suomirock-legenda Mustajärvi vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa, jossa hän kertoi mm. uudesta kirjastaan ja suhteestaan alkoholiin.


Mustajärvi on julkaissut vaimonsa Tina Finnin kanssa Ratinaan se päättyi - 46 vuotta Popedaa (Docendo) -nimisen kirjan. Kirja perustuu Mustajärven päiväkirjamaisiin merkintöihin viimeisestä puolesta vuodesta Popedassa läpileikaten koko Mustajärven uraa.


Haastattelussa Mustajärvi avautui rajuksi äityneestä alkoholin käytöstä viimeisenä Popeda-kesänä. Mustajärvi lähti mökille ja siellä alkoi alkoholi maistumaan. Tämän seurauksena keikkoja jouduttiin perumaan. Hän päätyi myös kohuotsikoihin alkoholin käytöstään. Loppu läträämiselle tuli, kun Tina-vaimo otti miehen vakavaan puhutteluun.


-Onneksi se kävi siinä (kesän) alkuvaiheessa. Tuli sellaiset ukaasit, että minä päätin sitten pitää pääni kirkkaana lopun kesää. Mulle tärkein ukaasi oli se, kun rouva Mustajärvi istutti keittiön pöytään ja lateli vähän totuuksia.


Pate Mustajärvi'

Pate Mustajärvi ja Popedan toinen voimahahmo, Costello Hautamäki, Paten viimeiseksi jääneellä Ratinan keikalla. Yle


Korkin kiinni pistäminen oli lopulta Mustajärvelle helppoa:

-Siinä vaiheessa, kun olin päätöksen tehnyt, niin ei siinä mitään. Sen jälkeen bändin hartiat laskeutui ja keikka keikan jälkeen meni aina vaan paremmin, Mustajärvi kertoo ohjelmassa.


Lue myös: Pate Mustajärvi tilittää hengenlähtö-hetkestä: "Jos sitä ei olisi tapahtunut, olisin kuollut"


Lue myös: Tässä on Pate Mustajärven harvoin julkisuudessa nähty Jenni-tytär - Myy isänsä keikkapalkkion


Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Viiden jälkeen


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»