Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

No huh, huh! Diili-kisaajat aikamoista porukkaa: rikoskirjailija, McDonalds kasvatti, seikkailija...

Diilissä kilpailevat nämä 14 naista ja miestä.

21.2.2021 klo 10:00

Diili

Diili-kisaajat 2021. Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


Uudistuneessa Diilissä tahtipuikkoa heiluttaa Jaajo Linnonmaa, joka etsii yrityksilleen kehitysjohtajaa. Ensimmäisessä jaksossa neljätoista kovaa kilpailijaa muodostavat kaksi joukkuetta, jotka kisaavat toisiaan vastaan aarteenetsintätehtävässä. Hyvät akanoista seulovan tehtävän lopuksi yksi kilpailijoista saa potkut.Diili

Uudella kaudella legendaarisiin Diili-pomon saappaisiin astuu radiojuontaja ja moninkertainen start up -yrittäjä Jaajo Linnonmaa. Neuvonantajina toimivat Macwell Creativen luova johtaja ja Linnonmaan yhtiökumppani Toni Lähde sekä Jungle Juice Bar -yrityksen perustaja Noora Fagerström. Kuva: Nelonen


Tässä ovat Diilin uudet kilpailijat:

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


MARKO LOUKASKORPI

Operatiivinen johtaja

37

Helsinki


Marko työskentelee Helsingin yliopiston Tiedekulman operatiivisena johtajana ja pyörittää työkseen Tiedekulman toimintaa ja tapahtumia. Koulutukseltaan Marko on kauppatieteiden maisteri, jonka ohella hän opiskeli teatteritaiteen sivuaineen Teatterikorkeakoulussa. Hänen vahvuuksiinsa kuulukin yhdistelmä luovuutta ja bisnesälyä. Vapaa-ajallaan Marko on intohimoinen matkustelija ja lisäksi hän on asunut Vietnamissa, Venäjällä sekä Intiassa. Markon juuret vievät Kangasalle.

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


ARIEL KEISA

Kuljetus- ja teknologia-alan yrittäjä

25

Helsinki


Nuoresta iästään huolimatta Ariel toimii omistajana taksi- ja logistiikka-alan yrityksessä, joka työllistää parikymmentä ihmistä.

Lisäksi Ariel on osakkaana kahdessa start up:issa, joihin hän toivoo tulevaisuudessa voivansa keskittyä enemmän. Ariel harrastaa vapaa-ajallaan golfia, padelia sekä kuntosalitreeniä. Koulutukseltaan Ariel on ylioppilas.


Arielin motto on: ”Elämä on yhtä yrittämistä!”

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


SOINTU BORG

Tapahtuma-alan yrittäjä

28

Helsinki


Bimbo Oy -ohjelmasta tuttu Sointu on kokenut yrittäjä. Sointu pyörittää emännöinti- ja vip-tapahtumayritystään ja hänen missionaan on tehdä alasta arvostettu ammattilaji. Kauppatieteiden maisteriksi lukeneen Soinnun vahvuuksia ovat laajat verkostot ja kontaktit. Sointua motivoi kilpaileminen ja mahdollisuus kehittää itseään. Vapaa-ajallaan Sointu soittaa 39-kielistä konserttikannelta ja hakee vastapainoa kiireiselle työelämälle luonnon helmasta.


Soinnun motto kuuluu: "Älä tuomitse kirjaa kannen perusteella".

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


PASI KARJALAINEN

Henkilöstö- ja hammaslääkäripalveluiden tuottaja

49

Tampere


Pasi on tehnyt pitkän uran yrittäjänä ja pyörittää nykyään kolmea menestynyttä hammaslääkärikeskusta. Elämän koulun käynyt Pasi on todellinen myyntitykki ja rohkea riskin ottaja. Pasi on asunut Filippiineillä ja kunnostautunut menneisyydessään myös ravintola-alalla. Pasi haluaa näyttää kaikille epäilijöille, että myös ilman koulutusta on mahdollista ponnistaa pitkälle.


Pasin motto kilpailua ajatellen kuuluu: ”It ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward!”

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


PETRI MATERO

Markkinointialan yrittäjä

43

Helsinki


Kajaanista lähtöisin oleva Petri on sukkuloinut vuosia mainos- ja markkinointimaailmassa. Petri harrastaa intohimoisesti rock-musiikkia ja luotsaa omaa nimeään kantavaa yhtyettä. Luovuudestaan tunnettu Petri kertoo, ettei osaa unelmoida, mutta uskoo siihen, että kohtalo seuraa tekoja.


Petrin motto kilpailuun on: ”Ole oma itsesi, laita aina kaikki peliin ja anna osaamisesi ja uteliaisuutesi hoitaa loput”.

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


EMMA KOLPPANEN

Markkinointivalmentaja

37

Espoo


Emma on kauppatieteiden maisteri, joka on tehnyt HR-töitä, markkinointia ja vastannut koulutusteknologiasta. Oppia työhönsä hän on hakenut aina Etelä-Korean Soulista saakka. Vapaa-ajallaan Emma nauttii matkustelusta asuntovaunulla sekä viihtyy luonnossa uuden polkujuoksuharrastuksensa parissa. Espooseen kotiutunut jyväskyläläinen nauttii jännityksestä ja lähtee seikkailunnälkäisenä haastamaan itsensä ja muut Diili-kilpailijat.


Emman motto kilpailuun ja elämään kuuluu Minna Canthin sanoin: ”Kaikkea muuta kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!”

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


HELENA HALLANORO

Sisustusarkkitehti, tilasuunnittelupäällikkö

53

Helsinki


Sisustusarkkitehtina ja esimiehenä uransa tehnyt Helena on työskennellyt USA:ssa, Japanissa ja Dubaissa. Helenan vahvuuksiin kuuluukin ymmärrys kansainvälisistä työyhteisöistä ja bisneskulttuurista. Itsevarma ja vankan työkokemuksen omaava Helena sanoo lähteneensä kisaan aitona omana itsenään, eikä siten pelkää tosi paikan tullen puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Vapaa-aikaansa Helena viettää mieluiten golfaten sekä kuntosalilla treenaten. Helena kertoo olevansa rohkea heittäytyjä ja uskoo siihen, että tapahtui kisassa mitä tapahtui, niin mitään ei kannata katua!

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


HEIDI HOLMAVUO

Rikoskirjailija, toimittaja

38

Tampere


Heidi on rikoskirjailija ja toimittaja. Heidi on kouluttautunut alun perin ensihoitajaksi ja työskennellyt vuosia pelastuslaitoksella. Vuosien mittainen viranomaisyhteistyö ja hitiksi nousseen Karhuryhmä-kirjan kirjoittaminen ovat koulineet Heidistä taitavan rikoskirjailijan. Vapaa-ajallaan tamperelainen Heidi harrastaa nyrkkeilyä. Diili-kilpailuun Heidi lähtee mukaan, koska haluaa kehittää itseään poistumalla omalta mukavuusalueeltaan ja uskoo, että hän erottuu edukseen muista kilpailijoista erikoisella taustallaan.

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


JANNE IMMONEN

Kiinteistöalan yrittäjä, kirjailija, toimitusjohtaja

40

Varkaus


Janne on maailmalta oppeja kerännyt motivaatiopuhuja, omakustannekirjailija, hotellin omistaja ja tubettaja, jonka mainetta niittänyt slogan kuuluu ”Rock your day!”. Janne pyörittää kalustettujen asuntojen bisnestä ja suunnittelee uusia bisnesaluevaltauksia. Janne tunnustautuu Jaajon faniksi ja lähtee kilpailemaan täydellä teholla saadakseen unelmiensa työpaikan idolinsa rinnalla.

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


SEBASTIAN FRANCKENHAEUSER

Tuotepäällikkö

29

Helsinki


Sebastian on todellinen monitoimimies, joka työskentelee liiketoiminnan johtajana, toimii useissa luottamustoimissa ja on myös aktiivisesti mukana kunnallispolitiikassa. Koulutukseltaan Sebastian on ylemmän ammattikorkeakoulun suorittanut tradenomi. Vapaa-aikanaan Sebastian toimii vapaaehtoisena palomiehenä sekä nauttii matkustelusta. Sebastian lähtee kisaan tavoittelemaan voittoa, ja sitä silmällä pitäen hän on katsonut kaikki Diilin aiemmat kaudet.


Sebastian uskoo sanontaan: ”Älä tee koskaan samaa virhettä kahdesti”.

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


JENNI PIRHONEN

General Manager

35

Hollola


Jenni toimii General Managerina ja johtaa 18 ravintolaa Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Määrätietoinen Jenni on ponnistanut pitkälle, sillä hänen uransa on jatkunut katkeamatta aina siitä asti, kun hän meni lukiolaisena töihin McDonaldsiin. Jenni kuvaa olevansa aina valmis heittäytymään uusien kokemusten ja haasteiden pariin ja lähtee tavoittelemaan Diili-kilpailun voittoa sata lasissa. Jennin määrätietoista elämänasennetta kuvaa esimerkiksi se, miten hän päätti juosta 52 kilometrin ultrajuoksukilpailun vain yhden vuoden harjoittelu takanaan.

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


MARTIN KALLIOLA

Social Media Specialist

30

Espoo


Martin on entinen ammattilumilautailija, joka työskentelee nykyään somekouluttajana ja start up -maailmassa. Martin tunnetaan myös Blokess-sketsiryhmästä, jonka ansiosta hän on tottunut esiintyjä. Martinin vahvuuksia ovat hänen laajat kontaktiverkkonsa ja sosiaalisen median suhteensa sekä kiinnostus tietotekniikkaa kohtaan. Martin on koulutukseltaan kauppatieteiden kandidaatti.


Martinin motto on: ”Mulla on yks vaihde, ja se on täysiä!”

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


INKA ISOTALO

Toimitusjohtaja

36

Helsinki


Kauppatieteiden maisteri Inka on maailmankansalainen. Inkan työ miehensä Mika Kallion asioidenhoitajana on vienyt häntä ympäri maailman. Matkalaukkuelämä on opettanut Inkalle neuvottelutaitoja ja tuonut tälle laajan kontaktiverkoston. Vapaa-aikaansa mm. moottorikelkan ohjaksissa viettävän Inkan yhtenä haaveena on osallistua moottorikelkkailun naisten SM-sprint osakilpailuun. Hän haluaa kannustaa myös muita naisia moottoriurheilun pariin.

Diili

Kuva: Saku Tiainen/Nelonen


TARU KAARTINEN

Hää- ja tapahtumasuunnittelija

24

Helsinki


Taru on nuori toimitusjohtaja, joka pyörittää omaa hää- ja tapahtumasuunnitteluyritystä. Torniosta pääkaupunkiseudulle kotiutunut Taru on rempseä ja puhelias Lapin likka, jonka positiivinen ja hyväntuulinen olemus tarttuu helposti ympärilleen. Luonteeltaan Taru on tiimipelaaja ja haluaa tsempata kaikkia aina parhaaseen suoritukseen, mutta on valmis taistelemaan kilpailun voitosta tosissaan.

Kansainvälisesti tunnetun yrityksensä pyörittämisen ja kulttuurituotannon opintojen ohella Taru viettää vapaa-aikaansa ystävien kanssa, kuntosalilla, self help -kirjallisuutta lukien tai elokuvia katsellen. Lukion ohella muusikoksi kouluttautuneen Tarun päivittäiseen elämään kuuluu myös laulaminen.


Lue lisää: Iso pomo vaihtoon! Hjallis Harkimo jää pois, puikoissa nyt Jaajo Linnonmaa - Diili tulee taas!


Diili alkaa uusintana Nelosella ma 19.07. klo 15.25

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Diili
Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»