Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Maria Veitola avautuu isänsä kuolemasta, Eija Vilpas kuuntelee: "Tekisi mieli vaan heittäytyä..."

Näyttelijä Eija Vilpas kutsui Maria Veitolan kotiinsa ja henkeviäkin juteltiin.

5.6.2021 klo 10:00

Yökylässä Maria Veitola

Maria Veitola on vieraillut omaa nimeään kantavassa ohjelmassa monien suomalaisjulkkisten kodeissa vuosien aikana, nyt vuorossa on Eija Vilppaan koti. Kuva: MTV3


Maria Veitola yökyläilee näyttelijä Eija Vilppaan luona Espoossa. Vilpas on Veitolan lapsuuden ja nuoruuden idoli ja yökyläily on siksi spesiaali. Ohjelmassa vietetään kaunista kesäpäivää pihalla kesäistä ateriaa syöden, pöydässä on uusia perunoita, raikasta salaattia ja lohta.



Vilppaan tarttuva nauru raikaa ohjelmassa monessa kohtaa, mutta tässä kohtaa puhutaan vakavia. Veitola kyselee, miten Vilpas on selvinnyt oman elämän haasteista ja vaikeista paikoista.


-Ihan vaan elämällä. Oon hyväksynyt sen, että nyt on ahdinkoa ja päivä kerrallaan menty eteenpäin. Elämähän myös itsellään kantaa myöskin ja työ auttaa, mua ainakin. Jos on murheita, mutta kun menee töihin, niin on pakko keskittyä vaan työhön. Ei voi ajatella tai näytellä omia asioitaan, Vilpas selvittää.


Yökylässä Maria Veitola

Maria Veitola ja Eija Vilpas elämän isojen kysymysten ääressä Espoossa. Jaksossa juodaan mm. hautausmaalla mielikuvituskahvit ja keskustellaan elämää muuttavista hetkistä. Kuva: MTV3


Veitola avaa omaa henkilökohtaista elämäänsä ja kertoo isänsä kuolemasta kesken Yökylässä-ohjelman tekoa.


-Muutama vuosi sitten, kun mun isä kuoli, niin me tehtiin tätä sarjaa. Ei siitä ollut kuin pari viikkoa, kun isä oli kuollut ja oli jo seuraava yökyläily. Se tuntui tosi vaikealta mennä. Olin ihan että, miten mä ikinä pystyn heittäytyy jonkun toisen ihmisen elämään ja olla kiinnostunut hänestä, kun tekisi mieli vaan heittäytyä sen olohuoneen matolle huutamaan "Mun isä on kuollut!"


-Mutta vitsi se oli samalla niin tärkeetä, että oli työtä ja sai jonkinlaista lomaa siitä surusta. Se auttoi tosi paljon siinä prosessoinnissa ja siinä jaksamisessa, Veitola kertoo vakavana.


Yökylässä Maria Veitola

Perinteinen selfie, kuva: MTV3


Vilkas kuuntelee tarkkaavaisesti ja haluaa jakaa oman kokemuksensa samasta tilanteesta:


-Mä ajattelin silloin, kun mun isä kuoli, kun oltiin siellä sairaalassa sillä hetkellä, kun hän kuoli ja oltiin kokemassa se hänen lähtönsä, niin se oli hyvin samankaltainen yhtä vahva ja peruuttamaton kokemus kuin lapsen syntymä.


Maria Veitola yhtyy Vilppaan ajatusmaailmaan.

-Aivan. En oo ikinä kuullut, että joku sanoisi sen noin ja koin sen aivan samalla tavalla, Veitola komppaa.


Yökylässä Maria Veitola uusinnat pyörivät MTV3:lla. Vilpaksen jakso esim. su 6.6. klo 12.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi



Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat