Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Löytyykö uusi Sointu Borg? Diili-kisassa mm. konkurssi-hemmo, 4 lapsen äiti, tosi-tv-stara...

Nämä 14 ammattilaista kilpailevat Diilissä. Tällä kaudella jaossa ei ole valmista työpaikkaa.

13.3.2022 klo 7:55

Diili

Noora Fagerström, Jaajo Linnonmaa ja Toni Lähde. Kuva: Nelonen


Jaajo Linnonmaa etsii yritysryppäänsä jatkoksi uutta yritysideaa ja sen vetäjää. Edellisen kauden tapaan Linnonmaan rinnalla johtoryhmässä istuvat yrittäjä ja enkelisijoittaja Noora Fagerström sekä brändistrategi, luova johtaja ja Macwellin toinen perustaja Toni Lähde.


Viime kaudella Diilin voitti Sointu Borg, joka ihastutti eteenpäin pyrkivällä asenteellaan, mutta sai tunteet kuumenemaankin räväkällä olemuksellaan ja mielipiteillään.


Lue myös: Oho! Diili-Sointu räväyttää rohkeilla kuvilla - Tarjoaa auliisti sulojaan ja paljasta pintaaDiiliin osallistuu 14 eri taustoista kilpailijaa, jotka yrittävät vakuuttaa Diilin johtoryhmän tekemisellään ja bisnesideallaan. Tällä kaudella jaossa ei ole valmista työpaikkaa. Kauden voittaja saa omalle yritysidealleen 20 000 euron starttirahan ja mahdollisuuden saada Jaajo Linnonmaa yhtiökumppanikseen.


Tehtävät mittaavat kilpailijoiden kykyä ottaa haltuun ideointi, toteuttaminen ja myynti tämän päivän bisnesympäristössä, jota leimaavat start upit, digitaaliset palvelut ja oivaltava markkinointi.


Tässä ovat Diilin uudet kilpailijat:


Diili

Kuva: Nelonen


Clarissa Hedman, 31

PR- ja vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija

Helsinki


“Mä oon vaarallinen kilpailija, koska mä oon päättäväinen ja periksi antamaton, että mä en kyllä anna periksi.”


Urheilullinen ja rempseä Clarissa työskentelee viestintä-ja PR-toimistossa vaikuttajamarkkinoinnin parissa. Espoon Haukilahdessa syntynyt nainen asuu nykyään kihlattunsa, ex-jääkiekkoilija Eetu Pöystin kanssa Helsingin Kalliossa. Clarissa on valmistunut ammattikorkeakoulusta vestonomiksi (AMK). Tämä monitaituri harrastaa aktiivisesti sekä tennistä että padelia, haaveillen padel-otteluista kilpatasolla. Mallin hommiakin tehnyt eläinrakas Clarissa on supersosiaalinen ja reipas verkostoituja,


Diili

Kuva: Nelonen


Veera Rosendahl, 25

Hallintotieteiden opiskelija

Vaasa

“Mä kyllä kuuntelen muita, mutta sit jos mulla on joku oma idea, mä pusken sen läpi ja sanon, et tää on se paras”


Veera on kotoisin Loimaalta ja hän kuuluu tämän Diili-kauden nuorempaan polveen. Veera opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteitä, pääaineenaan julkisoikeus. Veera on oikea “Neiti Näpsä”, jota yrittäjätaustaiset vanhemmat ovat kannustaneet Diiliin jo pienestä pitäen. Veera harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja kirjoittaa runoja. Hän kuvailee itseään positiiviseksi ja energiseksi ihmiseksi, joka tekee kaiken niin täysillä kuin mahdollista.


Diili

Kuva: Nelonen


Svante Spiik, 39

Hyvinvointialan yrittäjä

Turku

“Viime vuonna mä tein konkurssin ja jouduin käsittelemään aika paljon vaikeita asioita, mut nyt mä haluun tulla seisomaan selkä suorassa, et se konkurssi ei oo niin paha asia.”


Kaarinassa syntynyt Svante ei ehkä ole se kaikista supliikein Diili-kilpailija, mutta hän on sitäkin tyylikkäämpi. Turussa asustava Svante on monipuolinen hyvinvointiyrittäjä. Hän pyöritti Pauligin Kulmaa Helsingissä, kunnes koronavuosi vei rakkaan liiketoiminnan konkurssiin.


Reippaalla ja itsestään huolehtivalla Svantella on runsaasti kokemusta useiden hyvinvointikonseptien toteuttamisesta. Hänellä on ollut myös yritystensä ansiosta paljon alaisia ja häntä voisikin kutsua hyvinvointialan visionääriksi. Konkurssin kokenut Svante haluaa toimia esimerkkinä muille yrittäjille ja näyttää, että rankoistakin kokemuksista selviää ja pohjalta on mahdollista nousta feenikslinnun lailla takaisin toimintaan.


Diili

Kuva: Nelonen


Isabell Frondén, 31

Yrittäjä

Helsinki

“Mä oon todella kunnianhimoinen. Sanotaanko näin, että jos pitää luonnehtia mua kilpailijana, mä oon hiipivä valkoinen tiikeri.”


Nuorena Suomeen kotiutunut Isabell on syntynyt Songkhlassa, Thaimaassa. Helsinkiläinen Isabell on koulutukseltaan taloushallinnon merkonomi ja lisäksi hän on opiskellut sekä yrittäjyyttä että kiinteistöalaa. Todella kilpailuhenkinen Isabell ei tullut Diiliin hakemaan uusia ystäviä. Hän on luonteeltaan suorasukainen ja hän harvoin näkee omassa toiminnassaan mitään parannettavaa. Yrittäjänä toimiva Isabell on neljän lapsen äiti, jonka arki onkin melkoisen kiireistä.


Diili

Kuva: Nelonen


Dora Palmroos, 26

Head of Product

Helsinki

“Mä oon aika vauhdikas persoona ja sillon kun se ajatus lähtee laukkaamaan ja intohimo valtaa, niin sit mennään ja kovaa! Siinä kohtaa muiden kannattaa laittaa turvavyöt kiinni.”


Helsingin Punavuoressa asuva Dora on sosiaalisen median moniosaaja. Hän on valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta kauppatieteiden maisteriksi, pääaineenaan markkinointi. Dora toimii yrittäjänä ja tuottaa aktiivisesti YouTube-videoita. Doran lempinimi on “Dora the Explorer”, sillä hän on sosiaalisessa mediassa tunnettu maailmanmatkaaja. Doran puoliso Joey Palmroos on someammattilainen ja videokuvaaja.


Dora ja Joey odottavat parhaillaan esikoistaan. Dora julkaisee joka viikko uuden videon YouTubeen, jossa hänen kanavallaan on 10 000 tilaajaa. Instagramissa Doran tilillä on jo 20 000 seuraajaa. Kilpaurheilutausta vahvistaa Doran voitontahtoa ja omien sanojensa mukaan hän on susi lampaan vaatteissa.


Diili

Kuva: Nelonen


Jarno Hatakka, 46

Hankintapäällikkö

Loppi

“Kyllä mä oon aika monessa asiassa hyvä, että mut täytyy voittaa niin sanotusti kokonaisvaltaisesti. Jos mulle tulee puukkoo selkään, niin kosto on kauhee.”


Lopella asusteleva Jarno on tämän kauden vanhin Diili-kilpailija. Jarno on koulutukseltaan insinööri (YAMK) ja ammatillinen opettaja. Lisäksi hän pyörittää omaa yritystä ja toimii juontajana. Jarno onkin mieletön sanaseppo, jolta löytyy naseva kommentti tilanteessa kuin tilanteessa. Häneltä löytyy myös taustaa niin politiikan maailmasta, kuin motocrossinkin parista. Omien sanojensa mukaan Jarno ei voi sietää tyhmyyttä ja pystyy muuttamaan jopa roskan kullaksi.


Diili

Kuva: Nelonen


Jenni Parpala, 29

Siivousalan yrittäjä

Vaasa

“Mun tyttö sanoi kerran, kun tulin töistä kotiin, että “sä haiset pahalta”. Mä sanoin hänelle, että “paskassa haisee aina raha”. Siellä missä on likaista ja töhnäistä, sinne kannattaa mennä. Tässä todellakin haisee raha.”


Jenni Parpala on supliikki ja täpäkkä pohjoisen nainen. Voimakastahtoinen ja suorasanainen Jenni ei säästele sanojaan ja hän nostaa heti kissan pöydälle, jos kokee siihen aihetta. Jenni on syntynyt Rovaniemellä ja asunut Saariselällä, mutta on viihtynyt jo pitkään nykyisessä kotikaupungissaan Vaasassa. Hän on sanavalmis pesula- ja siivousalan yrittäjä työllistäen 20 alaista. Jenniä kiinnostaa ison maailman meininki. Hän toimii Nuorten yrittäjien puheenjohtajana.


Diili

Kuva: Nelonen


Tiina Heikka, 43

Yrittäjä, Lapinjärven ex-kunnanjohtaja

Lapinjärvi

"Halusin tulla näyttämään, et julkisella sektorillakin on hyviä johtajia ja me ei olla kaikki mitään harmaita varpusia. Mussa on enemmän kuin ripaus kylähulluutta, ja se on varmaan tullut ihan verenperintönä.”


Tiina Heikka on rempseä nainen, joka toiminut muun muassa Lapinjärven kunnanjohtajana. Yrittäjä ja hallintotieteiden maisteri Tiina on oikea monitaituri, sillä hän on toiminut kunnanjohtajuuden lisäksi myös draamaohjaajana, visuaalisena markkinoijana ja opiskellut tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. Lisäksi hänellä on realiteettiterapian sertifikaatti.


Diili

Kuva: Nelonen


Henri Kurttila, 28

Yrittäjä

Helsinki (kotoisin Oulusta)

“Tykkään enemmän johtaa, kuin olla suorittavaa tekevää porrasta.”


Alun perin Oulusta kotoisin oleva “myyntimies Makkonen” eli Henri Kurttila ei ole opiskellut peruskoulun jälkeen, mutta on sitäkin kunnianhimoisempi. Henrillä ei lopu puhelinnumerot kesken, kun tarvitaan yhteistyökumppania tai sponsoria. Henri on päässyt isoihin perheyrityksen saappaisiin jo nuorena ja hän vetää parhaillaan yhtä Suomen suurimmista työvaateyrityksistä.


Henrin identiteetti on vahvasti oululainen, vaikka nykyään hän asuukin työnsä vuoksi Helsingissä. Henri on luonteeltaan värikäs ja aktiivinen pohjoisen mies, joka haluaa saada muut viihtymään. Tämä työvaatebisneksen edelläkävijä ei ole mikään taulukkovelho tai pilkunviilaaja, sillä omien sanojensa mukaan Henri vihaa exceleitä ja yksityiskohtiin takertumista.


Diili

Kuva: Nelonen


Jami Haajanen, 29

Energia-alan konsultti

Espoo

“Pikkuhiljaa ruvetaan tiputtelee vastustajia pelistä pois, kunnes mä seison siellä finaalissa jonkun tosi hyvän tyypin kanssa, ja sit mä kaadan lopulta senkin.”


Espoolainen Jami Haajanen on koulutukseltaan merkonomi. Heijastinmiehenä tunnettu Jami on valittu Espoon kaupungin, Espoon nuorkauppakamarin ja Länsiväylän järjestämässä äänestyksessä positiivisimmaksi espoolaiseksi 2018. Jami on liikemies, joka on tehnyt hyväntekeväisyyttä heijastinkampanjalla, jossa jaettiin heijastimia kouluikäisille lapsille. Sanavalmis Jami rakastaa risteilyjä ja vapaa-ajallaan hän harrastaa mm. salibandya ja jalkapalloa.


Diili

Kuva: Nelonen


Mikko Vehmas, 43

Ravintola- ja tapahtuma-alan yrittäjä

Helsinki

“Mä saatan olla vähän liian suorapuheinen. Mä en siedä jankkaamista, enkä mä siedä typeriä ihmisiä. Mä en tarvii enää uusia kavereita”.


Vantaalla syntynyt, mutta nykyisin Helsingin Tapanilassa asuva Mikko Vehmas on ravintola-ja tapahtuma-alan yrittäjä, joka pyörittää omia Majava-baareja sekä Helsingissä että Tampereella. Legendaarinen Kallion Pub Sirdie Helsingissä kuuluu myös Mikon ravintoloihin. Tämä herra on vetovastuussa myös Suvilahden Tiivistämön anniskelusta, ja yhdessä kumppaninsa Mikko Hultmanin kanssa he vastaavat myös erilaisista Suvilahden tapahtumista. Mikko on musiikki- ja tapahtuma-alan monitaituri ja sanavalmis rokkikukko. Mikko tietää kapakoiden ja tapahtumien pyörittämisestä lähes kaiken.


Diili

Kuva: Nelonen


Sirly Ylläsjärvi, 34

Yrittäjä

Ylläs

“Jos joku sanoo, että sillä voitolla ei ole väliä, kun tulee tänne kisaan, että katotaan nyt, niin se on väärässä paikassa. Kyllä tänne pitää tulla voittamaan.”


Sirly on syntynyt Viron Tõrvassa, viettänyt lapsuutensa Urjalassa ja nykyään hän asuu Ylläsjärven rannalla puolisonsa kanssa. Lapin upeissa maisemissa pohjoisen uranainen pyörittää Aurora Estate boutique -hotellia, yhdessä yhtiökumppaninsa Heidi Seikkulan kanssa. Yrittäjähenkisellä Lapin likalla ja tosi-tv-konkari Sirlyllä on suvereeni supliikki ja hänen mottonsa kuuluu: “You need to risk it to get the biscuit”.


Sirly on luonteeltaan hyvin kilpailuhenkinen ja hän onkin osallistunut jopa kahdesti MasterChef Suomi -ohjelmaan sekä ollut mukana kisailemassa Kokkisota-ohjelmassa.


Diili

Kuva: Nelonen


Axel Jäntti, 25

Tapahtuma-alan yrittäjä

Helsinki

"Mä voitan ehkä sen takia, että mulla on pirun hyvät suhteet. Mulla on muutama hyvä ässä hihassa.”


Axel Jäntti on supliikki helsinkiläinen, joka on vuosien ajan toiminut tapahtuma-alalla ja yöelämän parissa, kuten esimerkiksi abiristeilyjen toteutuksissa. Axel opiskeli kauppatieteiden kandiksi Tallinnassa. Siellä hänet tunnetaan supersuositun opiskelijatapahtuma Tallinnan Appron luojana. Tapahtuma onkin ollut loppuunmyyty vuosi toisensa perään.


Tämä nuori bisnesmies omistaa huikeat neljä yritystä ja onkin liiketoimissaan uskottava. Omien sanojensa mukaan hänen tapahtuma on yltänyt myös kävijäennätykseen Helsingin Kaivohuoneella. Axel on kova puhumaan ja vaikka puhe on joskus pelkkää sanahelinää, hän on kova tsemppari muille, eikä lentäviä lauseita miehen katalogista puutu.


Diili

Kuva: Nelonen


Vili Rautio, 24

Myyntialan yrittäjä

Mikkeli

“Kyllä mä tuun tekee aina enemmän duunia kuin kukaan muu samassa huoneessa. Suurin unelma on se, että mulla on jossain vaiheessa Puumalan sataman suurin vene.”


Mikkelistä kotoisin oleva Vili Rautio on uusimman Diili-kauden nuorin kilpailija. Nuoresta iästään huolimatta Vili on jo ehtinyt perustaa perheen yhdessä vaimonsa kanssa ja esikoinen on alle vuoden ikäinen. Vili on opiskellut liiketalouden perustutkinnon ja työskentelee nykyään vakuutusmyyjänä. Tämä herra on todellinen standup -koomikko, joka osaa hämmentää ja heittää läppää vaikeassakin tilanteessa. Vilin sanoin “Mulla on etuna se, että mä en ainakaan tuu kuolee vanhuuteen tän skaban aikana”.


Diili alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 31.3.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat