Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Lauri Tilkanen pääsi kokeilemaan omia rajojaan rajusti - Teki itse hurjan stuntin Karppi-kuvauksissa

Karppi-rikossarjan uudella kaudella Lauri Tilkasen esittämä Nurmi paljastaa hiukan lisää yksityiselämästään.

17.4.2020 klo 10:00

Karppi

Lauri Tilkanen on monipuolinen näyttelijä, joka esiintynyt puolisonsa ohjaaja, näyttelijä Pamela Tolan kanssa mm. Kolmistaan tv-sarjassa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiKarpin toinen tuotantokausi on alkanut tv:ssä ja Lauri Tilkanen jatkaa Sakari Nurmen roolihahmossa. Mutta millainen tyyppi Sakari Nurmi on Tilkasen mielestä uudella kaudella?

- Ykköskauden alussa Sakari on päsmäri ja tarkka luonne. Vääntö tulee siitä, että Nurmi luulee tietävänsä asiat paremmin kuin Karppi (Pihla Viitala). Kakkoskaudella Nurmi rentoutuu, hän on sairastanut säteilysairautta, mikä on kasvattanut häntä.


- Nyt päästään kurkistamaan myös Sakarin yksityiselämään. Hänellähän on paljon salaisuuksia, joita ei kerrota vielä kakkoskaudellakaan eli kolmatta kautta odotellessa, Tilkanen kertoo ja paljastaa samalla, että Karpista on tulossa myös odotettu kolmas kausi.


Karppi

Lauri Tilkanen pyrkii tekemään itse omat stunttinsa, jotta kaikki kuvat ovat käyttökelpoista materiaalia työstettäväksi. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Karpissa on hurjaa menoa ja kohtauksia on kuvattu Suomessa ja Virossa. Tällä kaudella Tilkanen pääsi kokeilemaan rajojaan, sillä hän halusi tehdä itse vaativan stuntin.


- Jo ykköskaudella opeteltiin aseen käyttöä ja nytkin oli aseenkäsittelyä. Tokalla kaudella yksi mielenkiintoinen juttu on helikopterionnettomuus meren yläpuolella. Kohtaus kuvattiin Meriturvalla eli Merenkulun turvalliskoulutuskeskuksessa Lohjalla. Siinä upotettiin helikopterisimulaattori veden alle ja se pyörähtää 180 astetta ympäri. Piti osata poistua helikopterista vedestä, kun kone tekee pakkolaskun. Tein stuntin itse ja olin itse veden alla, Tilkanen kertoo.


Karppi

Sofia Karppi (Pihla Viitala) sai ekalla kaudella työparikseen nuoren Sakari Nurmen (Lauri Tilkanen), josta sukeutuikin pikkuhiljaa oiva kollega. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Stunttien tekeminen vaatii huolellista arviointia, eikä Tilkastakaan heitetty suin päin temppua tekemään.

- Kun helikopteri täyttyy pikkuhiljaa vedellä ja kääntyy ympäri, se on kenelle tahansa epämukavuusalueelle menemistä. Kaikki ei pysty tuota stunttia tekemään, se voi olla aika ahdistavaa. Kävin testaamassa sitä ja todettiin, ettei ollut liian ahdistavaa - eikä tullut pakokauhua. Itse asiassa se oli aika hauskaakin, Tilkanen naurahtaa.


Karppi Yle TV1 su klo 20.55

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat