Reseptit
Kurpitsapasta
Kurpitsapasta maistuu heittämällä koko perheelle. Kurpitsan makeus ja kerma tuovat herkkuruokaan ripauksen aistikasta makeutta.

30 minKattilallinen, 6 hlölle
Ainekset
- Kurpitsakastike
- 400 gkurpitsaa
- 2 dlvettä
- 1 tlsuolaa
- 4valkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- 2 dlkermaa
- 5isoa salvianlehteä
- 1 dlraastettua parmesaania
- 1 tlsuolaa
- mustapippuria
- 500 ggluteenitonta pastaa
Valmistus
- Aloita halkaisemalla kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia. Soseuta keitinvesineen sauvasekoittimella.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää kurpitsasose ja kerma. Keitä 10 minuuttia niin, että kastike saostuu hieman.
- Hienonna salvianlehdet ja raasta parmesaani. Lisää ne kastikkeeseen. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita valmis pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoa heti.
Katso myös





