Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Laulaja, muusikko Maija Vilkkumaa jättää arkihuolet TVOF:ssä: "Ei tartte laittaa ruokaa, eikä..."

Maija Vilkkumaa on Suomi-rockin kantava voima, jonka biisejä ovat mm. Satumaa-tango, Viimeinen elämä ja Ingalsin Laura.

22.4.2022 klo 9:35

Maija Vilkkumaa

Maija Vilkkumaa on valinnut TVOF:n tällä kaudella tiimiinsä hyvinkin monentyyppisiä laulajia. Kuva: Nelonen


Maija Vilkkumaa on suomalaisen rockin kivijalka, hän on yksi Suomen eniten levyjä myyneistä artisteista. Laulaja ja lauluntekijä aloitti uransa v. 1990 perustetussa Tarharyhmä-yhtyeessä, jonka jälkeen hän jatkoi sooloartistina. Vilkkumaa on toista kautta TVOF-valmentajana.


Oliko helppo päätös lähteä mukaan ohjelmaan?

- Ylipäätään mietin ekalle kaudelle mennessä, että tää on varmaan kivaa. Ei ole järkevää ohjelman kannalta, että kukaan on loputtomasti ohjelmassa. Redikin (Redrama) lähti omille teilleen, kun oli ollut seitsemän kautta.

-Yksi kausi tuntui vähän turhan lyhyeltä, on tosi kiva tuotanto. On työteliäitä ja pitkiä päiviä, mutta pääsee sukeltamaan kunnolla. Oon uupunut päivän jälkeen, mutta ei tartte laittaa ruokaa, eikä mitään, se on selkeää se homma.


Maija Vilkkumaa

Maija Vilkkumaa valitsi apuvalmentajakseen SANNIn. Kuva: Nelonen


Nyt on siellä aika fifty/sixty miehet ja naiset, kun Anna Puu palasi mukaan. Miltä tuntuu?

-Todella pitkään naiset on olleet vähemmistönä, vaikka naisilla on paljon ammattitaitoa. Ei siellä sukupuolta ajattele, en ajatellut sitä edellisenä kautena, että olenpa täällä yksinäisenä naisena. Mutta on tosi kivaa olla Annan kanssa, sukupuoli yhdistää ja äitiys myös. Hän on fiksu ja hauska tyyppi ja muusikkona tosi kova, on inspiroivaa olla hänen vierellään.


Jännitätkö tv-esiintymistä, kun istut valmentajatuolissa yksinään ilman bändin tukea?

-Draaman kaari on kiinnostanut mua pitkään ja pohdin sitä paljon. Kun istutaan vierekkäin ja kilpaillaan toisiamme vastaan, niin ei tule yksinäistä fiilistä.

- Oma tiimi Voicessa on aluksi tosi iso, mutta kun se pienenee, tulee meidän jengin fiilis. On kaksi puolta: toinen on se, että puhuu musiikista ja taiteellisuudesta ja toisaalta on valtavan iso, ammattilaisten tekemä viihdeohjelma, jossa on mukana. Siinä on kaikki hyvän draaman piirteet.


Maija Vilkkumaa

TVOF-valmentajat: Sipe Santapukki, Maija Vilkkumaa, Juha Tapio, Anna Puu ja Toni Wirtanen. Kuva: Nelonen


Millaista tukea annat valmennettavillesi?

-Hyvin harvoin annan mitään lauluteknisiä neuvoja, meillä on Jennie Storbacka, joka koutsaa. Mutta on tärkeää, että artisti löytää omasta itsestään sen, mitä on. Se on henkistä sparrausta.

-Laulaminen on kommunikaatiota. Sitä yrittää saada ihmisen uskaltamaan olla siinä ja ottamaan kontaktia. Ihminen toimii parhaiten toisten ihmisten kanssa, silloin oma henkilökohtainen suoritus paranee.


Suorassa semifinaalilähetyksessä pe 22.4. selviää, ketkä pääsevät finaaliin. Mukana artistivieraat Olavi Uusivirta, Ressu Redford ja Mikael Gabriel.


Lue Vilkkumaan tunnelmia ekalla TVOF-kaudella: Maija Vilkkumaa paljastaa TVOF:sta: "Olen feministi ja välillä on tullut esiin, minkälaista..."


The Voice of Finland Nelosella ja Ruudussa perjantaisin klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»