Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Kirjailija Miika Nousiainen yllätti aivan kreisisti perheensä: "Läheiset ei tunnista, että..."

Suosikkiuusinta: Miika Nousiainen on suomalainen kirjailija ja tv-esiintyjä.

1.5.2021 klo 10:00

Miika Nousiainen
Miika Nousiainen on kirjailija ja toimittaja, joka on käsikirjoittanut myös tv:n viihdeohjelmia, kuten Putousta. Kuva: MTV3


Miika Nousiainen on ollut yksi vakiokisaajista Suurmestari-viihdeohjelmassa.

-Jos joku vielä ajattelee, että kirjailijat on älykkäitä, niin tämän jälkeen sitä ei voi ainakaan mun osalta sanoa. Aika nöyräksi veti, kun veti aika paljon asioita, jotka ainakin ulkopuolelle näytti tyhmästi tehdyiltä, Nousiainen kertoilee ohjelman etälehdistötilaisuudessa.Oliko viihdeohjelmaan lähtö itsestäänselvyys?

-Kun mua kysyttiin, ajattelin, ettei tämä ole mua varten. Olen pöydän takana istuva nollatason horinoita rauhalliseen tahtiin horiseva ihminen. Mutta kyllä musta löytyi taistelija.


Nousiainen on kirjailija ja toimittaja ja on mm. käsikirjoittanut tv-ohjelmia. Oletko tosielämän MacGyver?

-Arjessa on vaikeempia ongelmia, mutta siinä ei ole Pilviä (Hämäläinen) vieressä, eikä kelloa käymässä. Ne saattaa mennä jopa kohtalaista paremmin. Onneksi arjessa ei tarvitse ihan niin paljon lehtipuhallinta. Kyllä siinä löysi itsestään niin ihmeellisen puolen. Läheiset ei tunnista, että kuka siellä riehuu.


Miika Nousiainen

Miika Nousiainen tehtävän pauloissa, Pilvi Hämäläinen tarkkailee. Kuva: MTV3


MItä opit itsestäsi Suurmestarissa?

-Positiivisella tavalla heittäytymistä, sillä olen Suomen vähiten heittäytyvä ihminen. Olen hidastempoinen ja rauhallinen ja suljin sen puolen pois. Lähdin tehtäviin omaan mittakaavaani hyvällä raivolla tekemään juttuja. Hauskaa oli!

-Se tunnelma oli tosi kiva, kun yksi teki ja muut oli saunalla piilossa ja yritti päätellä, mitä tapahtuu. "Menen töihin", on aika suhteellinen käsite, kun menen Kulosaaren kartanolle spedeilemään.Miika Nousiainen

Miika Nousiainen yrittää saada pallot nousemaan putkessa, mutta vettä tupaa tulemaan putken aukoista ulos... Kuva: MTV3


Muuttuiko lähestymistapasi elämään Suurmestarin jälkeen?

-Mikä tapahtu kartanolla, jäi kartanolle. Musta ei tullut spontaania tyyppiä tämän jälkeen. Voihan se olla, että jotain pientä hulluttelijaa tulee rauhalliseen, harmaaseen arkeen. Nytkin mulla on harmaa paita, harmaa villatakki ja harmaa tukka. Voisin varmaan syyttää Fifty Shades of Grey -sarjaa mun plagioinnista, mutten sisällön. Eipä se haittaisi, jos eletään hetkessä ja heittäydytään elämään.


Suurmestari on MTV3:n ohjelmistoa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Juttu on suosikkiuusinta ja julkaistu ekan kerran 5/2021.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat