Reseptit
Juustosarvet
Juustosarvet on rauhallisten aamujen aamupala. Tai pyöräytä sarvet iltapalaksi. Maku on aina nam!
1 h 30 minUunipelti, 12 kpl
Ainekset
- 30 ghiivaa
- 1 rklsokeria
- ½ tlsuolaa
- 2 dlmaitoa
- 4 dlvehnäjauhoja
- 25 gvoita
- 130 gjuustoraastetta
- Voiteluun:
- kananmunaa
Valmistus
- Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoittele mukaan vehnäjauhot. Lisää mukaan huoneenlämpöinen voi ja juustoraaste. Anna taikinan kohota hyvin vedottomassa, lämpimässä paikassa.
- Vaivaa taikina ja jaa kahteen osaan. Kauli osat pyöreiksi levyiksi. Leikkaa pyöreä levy taikinapyörällä kuuteen osaan. Rullaa osat sarviksi leveästä päästä alkaen. Nosta sarvet pellille. Voitele munalla.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.
Katso myös
Teeleipä on monen eka itsetehty leivonnainen.Juustokierteet ovat naposteluherkku, mutta kyllä ne käyvät myös keiton kanssa nautittavaksi.Juustokeksit maistuvat sellaisenaan tai perinteisesti juustolautasella.Pizzapohja on helppo tehdä itse - unohda valmiit pakastepohjat!Sienipiirakka kokoaa syksyn sienisadon.Sämpylät maistuvat välipalana koulun jälkeen tai iltapalana koko perheelle.