Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

Miina Äkkijyrkkä sekä tuotanto kommentoivat Katsolle Farmi Suomen äkillistä käännettä.

3.5.2024 klo 9:00

Farmi Suomi

Äkkijyrkkä on tunnettu kuvanveistäjä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Kuva Mojo Erämetsä, Nelonen


Farmi Suomi -realityssä koettiin todellinen yllätys, kun Miina Äkkijyrkkä katosi yllättäen kesken kisan ohjelmasta. Muut kisaajat löysivät maitolaiturilta kirjeen, jossa lyhytsanaisesti ilmoitettiin, että Miina Äkkijyrkkä on poistunut sarjasta.


Tv-katsojille asiaa ei avata sen kummemmin, vaan jakson lopussa tv-ruutuun tulee asiasta teksti: "Tämän jakson kuvausten ulkopuolella tapahtuneiden asioiden vuoksi Miina Äkkijyrkkä ei jatka Farmi Suomi -kilpailussa."


Katso-lehti tavoitti Äkkijyrkän ja ohjelmasta vastaavan tuotannon.


Miina Äkkijyrkkä kertoo Katsolle saaneensa käskyn poistua kesken työpäivän ilman selityksiä.

-En ole omasta halustani lähtenyt pois, enkä minkään ulkopuolisen tekijän takia, vaan tuotannon epädemokratian takia. Enkä minä saanut edes ollenkaan hyvästellä ketään. Puukko selkään, kuvanveistäjä avaa kiusallista tilannetta Katson haastattelussa.


Farmi Suomi

Miina Äkkijyrkkä käytti ohjelmassa tiukkaa tekstiä ohjeistaessaan farmilaisia. Hän sai itsekin myös mm. Linnea Vihoselta suoraa palautetta kielenkäytöstä. Kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Kuvanveistäjä Äkkijyrkkä pitää pientilaa karjoineen Kanta-Hämeessä. Hän halusi herättää mielenkiintoa maanviljelyskulttuuria ja yksinkertaista elämää kohtaan.

-Siellähän oli ihan muut juonet mielessä, Äkkijyrkkä avaa viitaten ohjelmassa esiintyvään juonitteluun.


Farmi Suomea tuottavan Moskito Television -yhtiön vastaava tuottaja Petra Martikainen kertoo Katson haastattelussa näin:

-Asiaan liittyvät keskustelut ja päätökset ovat tuotantoyhtiön ja kilpailijan välisiä, emmekä kommentoi yksityiskohtia tämän tarkemmin.


Ohjelmassa Äkkijyrkän poistumista ei pahemmin käsitellä.

-Miinan poistumiseen liittyvät syyt tapahtuivat tuotannon aikana Farmilla, mutta ohjelman kuvaukset eivät olleet tällöin käynnissä. Siksi asiaa emme laajemmin myöskään ohjelmassa käsittele, Petra Martikainen perustelee.


Farmi Suomi

Miina Äkkijyrkkä oli Farmilla ahkera työntekijä, joka joutui myös kaksintaisteluun. Äkkijyrkkä voitti Johanna Pakosen kaksintaistelussa. Kuva Alpertti Rieskjärvi, Nelonen


Martikaisen mukaan tuotannossa noudatetaan yhdenvertaisuusperiaatetta.

-Yhdenvertaisuusperiaatteella tarkoitamme sitä, että kaikki ohjelmaan osallistuvat henkilöt ovat samanarvoisia riippumatta heidän sukupuolestaan, iästään, etnisestä tai kansallisesta alkuperästään, kansalaisuudestaan, kielestään, uskonnostaan ja vakaumuksestaan, mielipiteestään, vammastaan, terveydentilastaan, seksuaalisesta suuntautumisestaan tai muusta henkilöön tai hänen taustaansa liittyvästä.

-Turvallisen tilan toimintatavat ja ohjeistus takaavat jokaiselle ohjelmaan osallistuvalle henkilölle sekä tuotantoryhmän jäsenelle turvallisen ympäristön, jossa jokainen ryhmän jäsen on vastuussa myös toisten hyvinvoinnista, Martikainen kertoo Katsolle.


Lue myös: Farmi Suomi: Sami Jauhojärvi hermostuu Miina Äkkijyrkkään - Tilanne kärjistyy: "Kädet pois, Miina!"


Lue myös: Susanna Laine paljastaa, missä asuu Farmi-kuvauksissa - Tämä tuottaa haastetta: "Ei ole kauheasti…"


Lue myös: Tätä ei nähty TV:ssä: Enni Koistinen tunnustaa -Sai ennakkoon "siunauksen" luovuttamiseen: "Eikö..?"


Farmi Suomi torstaisin klo 20 Nelosella ja Ruudussa.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Katso

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»