Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Katso kuvat - Hollywood-tähti Charlize Theron muuttui sarjamurhaajaksi - Aileen Wuornos-leffa tv:stä

Aileen Wuornos oli suomalaiset sukujuuret omaava prostituoitu, josta tuli USAn ensimmäinen naissarjamurhaaja. Charlize Theron nappasi Oscarin huikeasta pääroolista.

5.7.2020 klo 7:00

Monster - Aileen Wuornos

Aileen Wuornos (Charlize Theron) ja vartijat. Kuva: Filmikamari


Yhdysvaltojen ensimmäinen naissarjamurhaaja Aileen Wuornos tappoi 7 miestä v. 1989-1990. Wuornos oli aikansa sensaatio: asianomaiset poliiseista asianajajiin yrittivät rahastaa naisen järkyttävällä tarinalla. Wuornosin lesbosuhde oli omiaan lisäämään median kiinnostusta.


Aileen Wuornoksen lähtölaukaus elämään ei ollut kummoinen. Hänen isänsä sairasti skitsofreniaa ja teki itsemurhan. Hänen äitinsä hylkäsi tytön pienenä ja Aileen joutui yhdessä veljensä kanssa suomalaissyntyisten isovanhempiensa kasvatettaviksi.


Aileen syytti isoisäänsä ruumiillisesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä lapsena ja alkoholiriippuvaista isoäitiään pahoinpitelyistä. Hän asuikin jo teininä kaduilla ja elätti itsensä prostituoituna.


Monster - Aileen Wuornos

Rakastavaiset Aileen Wuornos (Charlize Theron) ja Selby-rakas (Christina Ricci). Kuva: Filmikamari


Elokuva Monster - Aileen Wuornos tuo esille ihmisen ja rakastuneen naisen julman sarjamurhaajan takana. Charlize Theron tekee Aileen Wuornosin roolissa uransa parhaimman, pääosa-Oscarin arvoisen suorituksen.


Hollywood-tähti-Theron todella paneutui rooliin ja mm. lihotti itsensä ylipainoisen maantieprostituoidun mittoihin. Sopiva vaatetus ja maski tekevät vaikuttavan loppusilauksen, eikä Hollywood-tähden säkenöinnistä ole tietoakaan. Wuornosin rakastetun roolissa nähdään Christina Ricci.


Monster - Aileen Wuornos

Charlize Theron muuntautui Aileen Wuornokseksi niin, ettei tähtinäyttelijää edes tunnista. Kuva: Filmikamari


Monster - Aileen Wuornos

Charlize Theron omana itsenään. Theron nappasi Oscarin huikeasta pääroolistaan tositapahtumiin perustuvassa draamassa. Kuva: Depositphotos


(Monster/USA 2004)


Monster - Aileen Wuornos (16) Herolla ma 06.07. klo 21

Katso lisää uusintojen ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»