Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Juuso Mäkilähde paljastaa: "En lähtisi Selviytyjät-kisaan" - Kaikki eivät läpäise terveystarkastusta

Mäkilähde paljastaa mm. ne pahimmat hetket juontohommissa viidakossa.

24.8.2019 klo 10:00

Selviytyjät Suomi

Juuso Mäkilähde on juontanut kaikki Selviytyjät Suomi -kaudet. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Selviytyjät Suomi kolmas tuotantokausi alkaa syyskuussa. Miten kolmas tuotantokausi eroaa aikaisemmista, ohjelman juontaja Juuso Mäkilähde?

- Kolmas Selviytyjät-kausi on erilainen. Kaksi kautta oli julkisuuden henkilöitä, nyt kisaavat julkkikset ja tavikset. Nyt annettiin katsojille itselleen mahdollisuus tulla mukaan ohjelmaan. Lähtötilanne on herkullinen, kun julkkikset ja tavikset kilpailevat toisiaan vastaan.Selviytyjät on rankka kisa fyysisesti ja henkisesti. Kisaajat asuvat Filippiineillä viidakossa ilman yhteyttä ulkomaailmaan, vähällä ruoalla ja samoissa vaatteissa. Edes hammasharjoja ei ole. Miten kisaajat valitaan ohjelmaan?

- Ohjelmaan halutaan laaja kattaus erilaisia ihmisiä: on eri ikäisiä, erilaisilla taustoilla. Tosi tärkeätä on, että kaikkien tulee läpäistä terveystarkastus. Oli useita, jotka eivät läpäisseet terveystarkastusta, eivätkä siksi päässeet mukaan. Terveys pitää olla siinä kunnossa, että pystyy kisaamaan rankoissa olosuhteissa. Selviytyjät ei ole lomareissu lämpimään, Mäkilähde painottaa.


- Kilpailijoiden turvallisuudesta ja terveydestä huolehditaan kyllä tapahtumapaikalla. Mutta kisoissa on aina omat riskinsä. Katkeilee jalkoja, murtuu paikkoja, tulee iskuja päähän, tulee isoja haavoja. Luonto on semmoinen asia, jota ei voi kontrolloida. Ollaan luonnon keskellä ja aina voi tapahtua jotain. Toki lääkintähenkilökuntaa on paikalla.


Selviytyjät Suomi

Selviytyjät-juontaja viettää 6 viikkoa Filippiineillä kuvausten aikana. Kuva: Nelonen Media


Televisiossa näemme Juuso Mäkilähteen puhtaissa vaatteissa ja hyväkuntoisena ohjelman juontajana, kun taas kisaaajat ovat aina samoissa vaatteissa ja viidakkoelämää nähneen näköisiä. Juontaja ei silti pääse vähällä.

- Joka päivä tehdään töitä. Päivät sisältävät kilpailijoiden kuvaamisia, heimoneuvostoihin valmistautumista ja niiden pitämistä, erilaisia kilpailuja ja moninaisen kilpailutiedon sisäistämistä. Ei ole vapaapäiviä, toki vapaita hetkiä on. Vapaat hetket menee huilaillessa ja urheillessa, vaikka kuuma onkin.


Mitkä ovat ne pahimmat hetket juontohommissa Filippiineillä?

- Tällä kaudella olosuhteet. Mehän nähdään telkkarissa kisaa ehkä 5 minuuttia, mutta todellisuus voi olla 3 tuntia. Meikäläinenkin on siellä auringossa, aina on kuuma ja joskus on todella, todella kuuma. Olosuhteiden kanssa kamppaillaan, kuumuus sammuttaa sulta toimintoja, jolloin muisti ei toimi samalla tavalla kuin normaalisti. Joutuu aika paljon enemmän skarppaamaan. Se on yleisesti haastavaa.


Selviytyjät Suomi

Selviytyjät Suomi -kisaajat Juuso Mäkilähteen tentissä ohjelman lehdistötilaisuudessa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Lähtisitkö itse mukaan kilpailuun?

- Kun olen nähnyt, mitä siellä tehdään ja mitkä on ne olosuhteet, niin en lähtisi. Mutta jos en tietäisi, ja mua olisi kysytty mukaan, niin olen sen verran yllytyshullu, että olisin lähtenyt. Mutta uskon, että mulle olisi käynyt “että ei vitsi, tää on paljon rankempaa kuin kuvittelin”. Kaikkeen ei voi varautua Selviytyjät Suomi -ohjelmassa, näin se on.


Lue viime vuoden Selviytyjät Suomi -voittaja Miska MH:n tunnelmat kisasta:


Selviytyjät Suomi alkaa Nelosella su 8.9. klo 19:30.

Selviytyjät Suomi Extra sunnuntaisin Nelosella klo 22:30.

Katso Telsu.fi kaikki Selviytyjät ohjelmatiedot.Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat