Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

HU: Jari Sarasvuo rehellisenä viinasta ja alkoholismistaan: "Tajusin, että tämä on päätepiste"

Jari Sarasvuo laittoi korkin kiinni kolme ja puoli vuotta sitten. Hän kertoo alkoholismistaan Helsingin Uutiset -julkaisussa.

23.3.2023 klo 10:31

Jari Sarasvuo

Jari Sarasvuo villiintyi Efter Nio -keskusteluohjelmassa mm. pomppimaan sohvalla v. 2022. Kuva: Yle


Kauniaisissa asuva yrittäjä Jari Sarasvuo, 57, kertoi kuulumisiaan Helsingin Uutisille. Hän lopetti juomisen kolme ja puoli vuotta sitten ja sanoo olevansa onnellinen elämäänsä absolutistina. Sarasvuo ymmärsi, että hän on alkoholisti. Nyt hän on toipuva alkoholisti.

-Tässä mennään päivä kerrallaan. Olen ilokseni huomannut, että enää ei vaivaannuta yhtään, jos on tilaisuus, jossa tarjotaan vaikka viiniä. Olen ymmärtänyt, että minusta ei tule mitään kohtuukäyttäjää. Olen alkoholisti, jonka portit avautuvat yhdestäkin annoksesta alkoholia. Sitten on se menoa taas, Sarasvuo sanoo Helsingin Uutisille.


Jari Sarasvuo on Trainers’ Housen perustaja. Hän palasi pörssiyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi tänä vuonna. Tässä Instagram-päivitys motivoinnista:Sarasvuolla on takana lyhyempiä jaksoja ilman alkoholia.

-Pisin ajanjakso oli 19 kuukautta, kunnes ensimmäinen annos vei mennessään. Viimeksi kävi niin, että tajusin, että tämä on päätepiste. En halua avata tarkalleen, mitä siinä tapahtui, mutta tajusin vaan että näin se on. Alkoholin käyttö oli pakonomaista, ja omat voimat eivät riittäneet. Kävi hyvä tuuri, että sain ulkopuolelta apua.


Alkoholismia voidaan selittää perintötekijöillä. Sarasvuon mielestä hänen tapauksessaan ei ollut kyse tästä.

-Kun tarpeeksi treenaa, niin viinankin kanssa saa mustan vyön. Jatkuva, progressiivinen tissuttelu ja elämän huipputunteet addiktoivat ihmistä, Sarasvuo kertoo Helsingin Uutisille.


1990-luvulla Jari Sarasvuo tuli kansan tietoisuuteen Hyvät, pahat ja rumat -televisiosarjan juontajana. Ohjelma lähetettiin suorana torstai-iltaisin ja sen jälkeen tuotantoryhmä lähti baariin.

-Kotiin tultiin viiden aikaan, kun aurinko nousi. Oli sillä ajalla varmasti merkitystä siihen, mitä sen jälkeen tapahtui, Sarasvuo sanoo.


Sitten tuli aika, kun Sarasvuon juominen meni pakonomaisempaan suuntaan. Hauskuus ja huumori katosi, synkkyys tuli tilalle.

-Olin sillä tavalla onnekas, että ei ikinä tapahtunut mitään sekoiluja. Viinan valta ei johtanut mihinkään sosiaalisen kontrollin menettämiseen. Silti se oli pakonomaista. Ei lähtenyt sekoilevia some-viestejä, mutta samanaikaisesti salarakkaasta tuli vääjäämättä vanginvartija.


Viinahumalan vallan jälkeen tuli raittiushumala.

-Puhuimme tästä Jope Ruonansuun kanssa aikoinaan. Jope sanoi että Jari, tässä on nyt kyse raittiushumalasta. Se on pidempikestoista, kohonnutta mielialaa, johon jää koukkuun. Aineenvaihdunta toimii, alkoholin aiheuttama stressikuorma ei paina lysyyn.

-Tuli se vaihe, että olon keveneminen oli kuin olisi ilokaasua saanut. Jope huomautti, että raittiushumalakaan ei kestä, pitää tottua arkeen. Jope oli aivan oikeassa, Sarasvuo sanoo Helsingin Uutisille.


Vuonna 2023 Jari Sarasvuo hiihtää, tekee pitkiä työpäiviä, touhuaa lasten kanssa ja keskustelee ihmisten kanssa. Arki on muuten hyvin samanlaista kuin ennenkin, mutta siihen ei kuulu alkoholi.


Katso tv-ohjelmien ajat kätevästi Telsu.fi


Lähde: Helsingin Uutiset

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»