Reseptit
Nokkoskeitto
Nokkoskeitto on tavallista pinaattikeittoa viekkaampi. Varo nokkosten pistoja kasveja kerätessäsi.

25 minKattila, 4 hlölle
Ainekset
- 2 ltuoreita nokkosenlehtiä
- 75 gvoita tai öljyä
- ¾ dlvehnäjauhoja
- 1 lmaitoa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- ¼ tlmustapippuria
Valmistus
- Huuhdo nokkosenlehdet huolella. Kiehauta kattilassa vettä ja lisää nokkoset. Valuta nokkoset ja anna jäähtyä.
- Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää noin puolet maidosta ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiehuu.
- Lisää nokkoset ja siirrä kattila pois liedeltä. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Nosta kattila takaisin liedelle.
- Kaada loppu maito kattilaan ja keitä pari minuuttia sekoittaen. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Katso myös





