Etua.fi kautta voit kilpailuttaa lainat suurempiinkin laintarpeisiin asti. Vertailu on aina ilmainen, et sitoudu mihinkään ja saat lainapäätöksen heti. Etua on vuonna 2010 perustettu Suomen ensimmäinen, täysin suomalaisessa omistuksessa oleva, lainoja ja luottoja kilpailuttava yritys. Etua ei siis myönnä lainoja vaan etsii hakemuksesi perusteella halvimmat tarjoukset. Kilpailuta laina Etua arvostelun avulla ja katso mitä muut asiakkaat ovat olleet mieltä Etua-vertailusta. Unohtamatta tietenkään vertailun hyötyjä!

4.2
Rating
Suomi24 Lainat arviointi
Asiakaspalvelu
5
Hinta
5
Käyttäjäkokemus
4
Käsittelyaika
5
Lisäedut
2

Etua.fi

Etua on omienkin sanojensa mukaan lainanottajan asialla. Heidän kauttaa kuluttaja voi kilpailuttaa niin kulutusluotot, remonttilainat, matkalainat, yhdistelylainat, lainat ilman vakuuksia sekä asuntolainat, verkossa täytettävän hakemuksen kautta. Saat aina hakemustasi vastaavan tarjouksen, sillä lainantarpeesi kilpailutetaan Etua-vertailun kautta useilla eri lainantarjoajilla. Tarjous on valmis heti.

Etuan yhteistyökumppaneina on yli 20 eri lainantarjoajaa. Hakuprosessi alkaa Etua.fi verkkosivuilta täyttämällä hakulomake, joka samalla toimii lainalaskurina. Sen kautta toivotun lainan kulut ja korot saadaan arvioitua ennen hakemuksen lähettämistä. Hakuprosessi voidaan aloittaa myös puhelimitse. Hakeminen on kuluttajalle aina maksutonta eikä lainatarjous sido missään vaiheessa.

Jos tarkoituksena on ainoastaan tarkastella eri vaihtoehtoja, Etua arvostelu sivustoilta pääsee tarkistamaan tulevan lainan kuukausierän määrän suunnitellun lainasumman ja lainan takaisinmaksuajan perusteella.
Nykyisen lainsäädännön mukaan lainaa netistä myönnetään ainoastaan kello 7-23 välillä. Siitä huolimatta lainojen tarkastelu on saatavilla 24 tuntia vuorokaudessa! Lainatarjousta voidaan siis pohtia rauhassa ja päätös tehdä seuraavana päivänä, jolloin lainat myös myönnetään.

Arvioiden yhteenveto

Etua haluaa helpottaa suomalaisten arkea avustamalla arjen raha-asioissa. Näin ollen he ovat panostaneet asiakaspalveluunsa. Hyvä on huomioida, ettei tilanne ole jokaisen vastaavan yrityksen kanssa sama. Etua-vertailun avulla tilanteeseen voi saada helpotuksen jopa saman päivän aikana.

Asiakaspalautteiden mukaan Etua on saanut jopa 4.4 tähteä. Erityisesti palvelun nopeus ja helppo käyttö ovat tuoneet lisäpisteitä Etua arvostelu palvelulle. Esimerkiksi Etuan kautta kilpailutetut järjestelylainat ovat mainittu arvosteluissa useasti, sillä niiden avulla asiakkaat ovat säästäneet lainojensa juoksevissa kuluissa jopa puolet aikaisemmasta.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on avoinna arkisin maanantaista perjantaihin kello 9-16 välillä. Yhteyden asiakaspalveluun saa joko puhelimitse, sähköpostilla, yhteydenottolomakkeella tai jopa live-chatin avustuksella. Tästä hyvästä Etua arvostelu onkin antanut täydet pisteet. Omilta henkilökohtaisilta sivuilta pääsee myös hallitsemaan lainojaan, jos asiakaspalvelu sattuu olemaan tavoittamattomissa.


Hinta

Etua kilpailuttaa lainat ja luotot maksutta. Lainoista ja luotoista kertyvät juoksevat kulut sekä korot ovat ainoat kulut, mutta vertailuttamalla lainanhaun voit olla varma, että edullinen laina löytyy vastaamaan juuri hakemustasi. Etua vertailuttaa hakemuksen yli 20:llä eri yhteistyökumppanilla, joten säästöä syntyy melkeinpä automaattisesti. Lisäksi Etua arvostelu kartoittaa lainan aina henkilön taloudellisen tilanteen perusteella, jotta ylimääräisiltä kuluilta voitaisiin välttyä.


Käyttäjäkokemus

Etua tekee lainojen vertailun sähköisesti, joka nopeuttaa prosessia huomattavasti. Palvelua onkin kehuttu useamman asiakkaan toimesta nopeaksi ja tehokkaaksi. Sivustoilla tehty hakemus on siis virallinen luottohakemus. Jotta prosessin saa kulkemaan mahdollisimman sujuvasti, kannattaa hakemukseen liittää myös lainalle takaaja. Pienempiä lainoja, kuten kulutusluottoa, voi hakea myös ilman takaajaa.


Käsittelyaika

Verkossa tehty hakemus käsitellään välittömästi. Etua on avoin omista käsittelyajoistaan, mutta hyvä on kuitenkin huomioida, ettei Etua ole lainan tarjoaja. Näin ollen lopullisen lainan käsittelyajat riippuvat aina valitusta pankista tai rahoituslaitoksesta. Kulutusluottoja koskevat tarjoukset saadaan sähköpostitse yleensä tunnin kuluessa. Suurempia lainoja, kuten remonttilainoja, tarjoavat pankit ottavat yhteyttä muutaman arkipäivän sisällä.


Lisäedut

Etua tarjoaa asiakkailleen maksuturvaa sairauden tai työttömyyden varalta. Tällöin Etua takaa lainasta koituvat kulut ainakin 12 kuukaudeksi. Koska Etua ei ole lainanmyöntäjä, se ei pysty tarjoamaan lainaan tai luottoihin liittyviä etuja. Huomattava hyöty kuitenkin syntyy Etuan vertailun käytöstä; lainojen kilpailuttaminen auttaa todistetusti säästämään lainan kuluissa. Kuluttaja-arviot eivät siis turhaan ole maininneet, että Etuan avulla lainojen kuukausittaiset kulut ovat jopa puolittuneet.


Etua laina

Etua

Lainamäärä 500 – 60 000 €
Laina-aika 12 – 216 kuukautta
Tod. vuosikorko 4.86 – 20 %
Ikä 18 vuotta

Hyödyt

 • Käyttö ilmaista, ei piilokuluja
 • Yhteistyökumppaneina suurimpia rahoituslaitoksia -> usein edulliset lainat
 • Täysin kotimainen yritys
 • Suuret lainamäärät

Haitat

 • Hakemus ei ole sitova, mutta jos lainaa ei ota, saattaa pankkien mainosviestit kiusata
 • Ei selkeitä ohjeistuksia lainojen koroista tai kuluista
 • Osa hakemuksista kilpailutetaan ainoastaan kahdella pankilla

Asiakaspalvelu

Apua saa niin puhelimitse, sähköpostitse kuin yhteydenottolomakkeella. Lisäksi Etua tarjoaa neuvontaa vielä chatinkin kautta. Sähköpostiviestit luvataan käsitellä saman päivän aikana ja puhelinpalvelussa on harvemmin ruuhkaa. Asiakaspalvelu on avoinna yrityksen aukioloaikoina arkisin. 

Koska yhä useampi rahoitusalan yritys toimii netissä, on kaikki palvelu täysin keskitetty verkkoon. Näin ollen palvelu on usein täysin automatisoitu hakemuksen täytöstä aina lainan myöntämiseen saakka. Onneksi Etuan kautta kuitenkin saa olla kontaktissa ihan oikeankin ihmisen kanssa, sillä useampi asiakas on kommentoinut Etuan palveluneuvojan jopa soittaneen perään hakemuksen täytön yhteydessä.

Kuluttaja-arvioissa Etua on erityisesti saanut positiivista palautetta palvelualttiista toiminnastaan. Asiakkaiden omakohtaisia kokemuksia pääsee myös lukemaan avoimesti Etuan verkkosivuilta.

Yrityksen tiedot

YritysEtua.fi
OsoiteAlvar Aallon katu 3 C 00100 Helsinki
Sähköpostiosoite[email protected]
Puhelinnumero09 2316 3611

Asiakaspalvelun aukioloajat

Maanantai09:00 – 16:00
Tiistai09:00 – 16:00
Keskiviikko09:00 – 16:00
Torstai09:00 – 16:00
Perjantai09:00 – 16:00
Lauantai
Sunnuntai

Hinta

Etuan tehtävänä on vertailla lainoja ja siten saattaa yhteen lainaa hakeva ja sitä myöntävä taho. Näin ollen Etuan käyttö on kuluttajalle täysin ilmaista.

Lainoille sekä luotoille on omat ehtonsa, jotka saadaan aina pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Näin ollen Etua ei pysty antamaan täysin tarkkoja tietoja lainan juoksevista kuluista. Onneksi Etua on miettinyt tämänkin, sillä lainahakemus on itse asiassa Etuan lainalaskuri. Se näyttää arvion halutun lainasumman ja takaisinmaksuajan perusteella. Loppujen lopuksi hakemus kilpailutetaan useilla eri pankeilla ja rahoituslaitoksilla, joten saat nähtäväksesi juuri taloudellista tilannettasi vastaavat lainat.

Etua yhteistyökumppaneina on jo yli 20 eri lainantarjoajaa. Näin ollen kuluttajalla on mahdollisuus saada halvempi lainatarjous, sillä kumppaneina on myös isompia pankkeja ja rahoituslaitoksia, joilla on useimmiten paremmat lisäedut tarjottavanaan.

Etuan kautta kilpailutettuihin lainoihin on mahdollista saada maksuaikaa jopa 18 vuotta, jolloin luonnollisesti lainan kuukausittaiset kulut laskevat. Myös vuonna 2019 voimaan tullut korkokatto (20 %) vaikuttaa lainan kuluihin, jonka vuoksi korot eivät koskaan ole sitä suuremmat.


Lainanhaun vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias
 • Vakituisesti Suomessa asuva
 • Tulot vähintään 850 euroa kuukaudessa ennen veroja
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Käyttäjäkokemus

Etuan kautta lainojen kilpailuttaminen on helppoa. Lainahakemus lainalaskurin muodossa on heti etusivuilla, tehtäväksi jää ainoastaan tunnistautuminen verkkopankkitunnuksilla ja hakemus onkin jo valmis. Vastaus hakemukseen saadaan heti, kiitos Etuan automatisoidun prosessin. Luottohakemukset luonnollisesti laitetaan maksuun nopeammin kuin isommat lainasummat, joissa voi joutua odottaa muutaman työpäivän verran. Etuan palveluneuvojat ovat tavoitettavissa jopa neljän eri yhteydenottokanavan kautta. Useampi asiakaspalaute onkin antanut täydet pisteet juuri Etuan avuliaalle asiakaspalvelulle.

Asiakas voi oman henkilökohtaisen tilin kautta hallinnoida lainaan liittyviä asioita. Lisäksi kaikki lainatarjoukset lähetetään samaiselle tilille, josta ne voidaan kätevästi hyväksyä. Kyseinen toiminto nopeuttaa lainasumman saamista ja tietojen lähettämistä lainaa maksavalle yritykselle, ja näin lainasumma voi olla nopeammin käytössäsi.


Käsittelyaika

Hakuprosessissa vaikuttaa muun muassa hakijan antamat tiedot, hakijan taloudellinen tilanne ja luottoluokitus. Lisäksi tarkkaan täytetty lainahakemus sekä mahdollinen lainan takaaja nopeuttavat käsittelyä. Hyvä on huomioida, että lainahakemuksen hyväksyntä tapahtuu heti Etuan automatisoidun prosessin avulla. Pääset siis heti valitsemaan tarvettasi vastaavan lainan. Kaikki tapahtuu sähköisesti, joten laina voi olla maksettuna jopa muutaman työpäivän sisään. 

Etua ei pysty antamaan tarkkaa aikaa valitun pankin tai rahoituslaitoksen käsittelyajoille. Pääsääntönä on, että pienemmät kulutusluotot voidaan myöntää jopa saman päivän aikana. Suuremmat lainasummat vaativat aina tarjoavan yrityksen yhteydenottoa.

Kuluttaja-arvioissa on usein mainintoja Etuan nopeista käsittelyajoista. Lainoja kuitenkin myönnetään ja laitetaan maksuun lainsäädännön mukaan ainoastaan kello 7-23 välisenä aikana.


Lisäedut 

Etua tarjoaa jo nimensäkin mukaisesti etuja maksuturva-ohjelmansa muodossa. Se korvaa työttömyyden tai sairauden varalta jopa 12 kuukauden ajan lainasta koituvia kuluja. Koska Etua on ainoastaan lainoja kilpailuttava yritys, eivät he voi tarjota lainoja tai luottoja koskevia etuja. Näitä voi kuitenkin löytää lainatarjouksissa mukana olevilta pankeilta tai rahoituslaitoksilta.
Lainan kilpailuttaminen kannattaa aina. Huomattava etu syntyy jo siitä, että useampi pankki ja rahalaitos antaa tarjouksensa samasta lainatuotteesta nähtäväksi yhdellä katsauksella. Koska kaikki lainatuotteet markkinoilla ovat pääpiirteittäin samat, voi kahden eri yrityksen lainatuote olla arvoltaan täysin erilainen. Etuan kautta kilpailutetut lainat ovat luoneet kuluttajalle jopa yli 50 prosenttia säästöä lainojen juoksevista kuluista ja koroista. Olisiko aika tarkistaa maksatko sinäkin liikaa lainastasi?Etua: Yhteenveto

Lainojen kilpailuttaminen on aina järkevää! Etuan asiakasarvostelut ovat useaan otteeseen antaneet positiivista palautetta toimivasta asiakaspalvelusta. Hakemukset ovat käsitelty jopa samalla hetkellä ja lainaprosessin on saanut alulle nopeasti. Etuan kautta kilpailutettu järjestelylaina on vähentänyt asiakkaiden lainoista ja luotoista johtuvia kuukausittaisia kuluja jopa puoleen.

Etua arvostelu ei koskaan valitse lainaa hakijan puolesta ja kuluttajalla on oikeus käydä  saamansa tarjoukset läpi rauhassa. Sopimukset ja ehdot tulevat voimaan vasta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. 

Etua on täysin suomalaisena yrityksenä pyrkinyt helpottamaan asiakkaiden raha-asioita yhteistyökumppaneidensa avulla. Vuoden aikana Etua on kilpailuttanut jopa miljoonan euron edestä lainoja ja luottoja. Onko siis seuraavaksi vuorossa sinun?