Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Yllätys! Sikke Sumari ja Tomi Björck poissa kuvioista - Tässä ovat MasterChef Suomi -kisaajat

MasterChef Suomi starttaa, tutustu kilpailijoihin tästä.

12.2.2022 klo 8:00

MasterChef Suomi

MasterChef Suomi -tuomarit: Kari Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén. Kuva: MTV3


Ruokareality MasterChef Suomi palaa tv:seen. Uudella kaudella toisistaan mittaa keittiössä ottaa 12 kotikokkia ympäri Suomea. Tähtäimenä on himoittu MasterChef Suomi -titteli ja 10 000 euron rahapalkinto.


MasterChef Suomen tuomarina jatkaa Kari Aihinen. Tuomariston täydentää kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén sekä yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista, pitkän kansainvälisen uran luonut ravintola Savoyn Chef Patron Helena Puolakka.


Useita kausia tuomareina olleet Sikke Sumari ja Tomi Björck eivät enää ole mukana uuden kauden tuomareina.


Tässä 12 kilpailijaa:


MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


PETRA V.

Opiskelija

21, Joensuu


Petra on 21-vuotias Joensuusta kotoisin oleva opiskelija, jolle fine dininig -ruoanlaitto on intohimo. Opiskelujen ohella hän ylläpitää ruokablogia kaksoissiskonsa kanssa ja haaveilee siitä, että voisi jonain päivänä olla tunnettu ruokavaikuttaja. Sitä unelmaa kohti hän suuntaa parhaillaan, ensin pitää tietysti voittaa MasterChef.


Petran vahvuudet ruonlaittajana ovat uteliaisuus, kunnianhimo ja määrätietoisuus. Hän on kiinnostunut kehittämään taitojaan ja uskaltaa ennakkoluulottomasti kokeilla kaikkea uutta. Petralle ruoanlaitto on kuin taidetta, jossa hän miettii kaikkia aisteja. Arjessa kuitenkin ruoanlaittoa ohjaa terveellisyys, ja sydäntä lähellä on kokata aasialaisia makuja.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


TEEMU I.

Myyntipäällikkö

31, Helsinki


Teemu on helsinkiläinen muusikko ja taiteilija, joka työskentelee paikallisessa pienpanimossa. Teemulle ruoanlaitto merkitsee luovuutta, itseilmaisua, kiitollisuutta ja luonnon kanssa kommunikaatiota.


Teemu rakastaa klassisia eurooppalaisia keittiöitä, joiden tekniikoita ja makuja hän on omaksunut myös omaan ruoanlaittoonsa. Puhtaat raaka-aineet, kasvisruoka ja hävikin vähentäminen ovat nousseet korkealle hänen ruokafilosofiassaan.

Teemun rakkaimpia harrastuksia on käydä avopuolisonsa kanssa ravintoloissa syömässä - nauttimassa aistikokemuksesta ja oppimassa.


Teemu haluaa tuoda omalla persoonallaan uutta ja erilaista näkökulmaa ruokaa ja raaka-aineiden arvostusta kohtaan. Tietysti hän haluaa myös haastaa itsensä ruoanlaittajana. MasterChef onkin hänelle niin sanottu reality check: onko hän niin hyvä ruoanlaittaja kuin itse ajattelee olevansa.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


JOONAS

Startup-yrittäjä

39, Helsinki


Joonas on helsinkiläinen perheenisä, tuore startup-yrittäjä ja innokas uusien asioiden kokeilija. Hän on valmistunut kauppakorkeakoulusta ja tehnyt uraa media- ja kaupan alalla. Vuoden 2019 lopussa Joonas päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa yrittäjyydestä, ja samoihin aikoihin hän löysi myös piilossa olleen intohimonsa ruoanlaiton.


Joonakselle ruoanlaittoon panostaminen on vielä hieman uutta, ja hän haluaa kokeilla jatkuvasti uusia tekniikoita ja makuja silläkin uhalla, että epäonnistumisia voi tulla. Joonas harrastaa metsästystä ja tällä hetkellä häntä inspiroi erityisesti ulkona ja avotulella kokkaaminen.


MasterChef kilpailuun Joonas lähtee oppimaan uutta ja kehittämään lisää omia taitojaan ruoanlaittajana. Hän ei näe mahdottomana sitä, että voisi voittaa koko kilpailun.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


JENNY

Markkinointipäällikkö

30, Vantaa


Jennylle elämässä tärkeintä ovat uudet kokemukset ja elämykset. Ruoanlaittajana Jenny on kokeilija, taiteilija, testailija ja ”saas nähdä mitä tästä tulee” -tyyppi. Hänelle on myös keksitty termi "#jennymäihä", joka tarkoittaa sitä, että vaikka kaikkeen olisi varautunut jotain yllättävää tapahtuu kuitenkin.


Jenny on sesonkikokkaaja ja kulloinenkin bravuuri riippuu vuodenajasta. Kokonaisuuksien suunnittelussa hän on hyvä ja on tärkeää, että ruoka näyttää, kuulostaa, tuoksuu ja maistuu hyvältä. Vaikka kotona söisi vain aamiaista, niin Jennylle on tärkeää asetella se kauniisti lautaselle.


Vaikka ruonlaitto on Jennylle tärkeä osa arkea ja suuri intohimo, ei hän kuitenkaan unelmoi kokin ammatista tai ravintolassa työskentelemisestä. Markkinoinnin ammattilaisena Jennyn suurin ammatillinen haave olisi ravintolakonseptien suunnitteleminen, jossa pääsisi työstämään kaikkea ravintolan brändistä ja sisustuksesta menuihin sekä palvelukokonaisuuksiin.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


ELLA

Myymäläpäällikkö

30, Jyväskylä


Luontoa ja käsitöitä rakastava Ella on kotoisin Jyväskylästä ja työskentelee myymäläpäällikkönä vaateliikkeessä. Ellan perhe ja ystävät ovat kutsuneet häntä jo vuosia MasterChefiksi ja nyt jos koskaan oli hänen aikansa hakea mukaan.


Ruonlaitto on Ellalle tapa ilmaista itseään ja välittämistä muita kohtaan. Erityisesti muille kokkaaminen antaa hänelle voimavaroja. Ella kokee ruoanlaiton meditatiiviseksi - silloin ei tule ajateltua huolia ja murheita, vaan on läsnä siinä hetkessä.


Ruonlaiton Ella on itseoppinut. Hän lopetti 12-vuotiaana punaisen lihan syömisen ja tajusi, että jos haluaa saada maukasta kasvisruokaa, sitä pitää opetella tekemään itse. Ellan vahvuudet ovat kotiruoka- ja arkikokkaamisessa, mutta hän haluaisi viedä osaamisensa ravintolatasolle sekä tekniikoiden, että annosten esillepanon suhteen. Ellan ruokaunelmana on oma pieni bistro, jossa voisi tarjota asiakkaille itsetehtyä hapanjuurileipää sekä paikallista ja sesongin mukaisista raaka-aineista kaupungin parasta ruokaa.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


SIRI

Kouluvalmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja

35, Kangasala


Marvelin sarjakuvia rakastava Siri on 5-vuotiaana adoptoitu Thaimaasta Suomeen. Rauhalliseksi ja huolettomaksi itseään kuvaileva Siri on jo pidempään haaveillut MasterChefiin osallistumisesta, mutta vasta nyt vaimon rohkaisemana uskalsi hakea mukaan.


Ruonlaitto merkitsee Sirille rentoutumista ja irtiottoa arjesta. Omien sanojensa mukaan hän on ”haaveileva” kokki, joka kuvittelee mielessään, miltä mikäkin asia voisi maistua ja näyttää.


Siri on ruonlaittajana hyvin verkkainen ja kokee erityisesti, että ajankäyttö on hänen suurin haasteensa. Vahvoilla hän on maustamisessa ja makujen luomisessa. Sirin keittiössä valmistuu monenlaista ruokaa aina monimutkaisista jälkiruuista herkulliseen kotiruokaan.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


SANTTU

Hankinta-asiantuntija

34, Helsinki


Santulle ruoanlaitto on jalkapallon ja matkustelun ohessa rakas harrastus ja henkireikä, jonka avulla hän pääsee yli stressistä, kokee onnistumisia, oppii ymmärtämään erilaisia kulttuureja ja kehittämään aistejaan.


Varsinainen vihkiytyminen ruoanlaittoon Santulla alkoi täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Tähän vaikuttivat tietysti tv-ohjelmat, kuten Kokkisota, mutta myös kavereiden samanlaiset taipumukset. Ruokaperinteistä rakkain Santulle on grillikauden avaaminen kavereiden kesken.


Santtu kokee olevansa impulsiivinen ruonlaittaja. Jos joku ei onnistu, niin tahtotila on kokeilla heti uudestaan. Hän on helposti innostuva, kokeileva ja melko itsepintainen. Santun vahvuudet ovat lihan ja kalan käsittelyssä. Lisäksi hän on viime aikoina kehittynyt kastikkeiden valmistuksessa. MasterChefiin haku oli päähänpisto, mutta hän haluaa testata miten pystyy kehittymään ja pärjäämään ruoanlaittajana paineisessa ympäristössä muiden huippukotikokkien seurassa.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


TIIA

Tutkimuskoordinaattori

43, Ulvila


Perheensä kanssa paljon harrastavalle Tiialle ruonlaitto merkitsee omaa aikaa ja rauhoittumista. MasterChef on kuulunut Tiian arkeen jo pitkään, sillä hän katsoo television ruokaohjelmia paljon ja ammentaa niistä ideoita omaan ruonlaittoon.


Ruonlaittajana on kehittelijä, jonka ideat saattavat muuttua lennosta kesken ruonlaiton. Hän kokee olevansa vahvoilla italialaisen keittiön äärellä, sillä Rooma on hänen lempikaupunkinsa koko maailmassa. Hän on matkustanut sinne perheensä kanssa kymmeniä kertoja.


Tiia uskoo, että helpointa MasterChef-keittiössä ovat mysteerilaatikko-tehtävät, sillä hän on hyvä kehittämään herkullisia annoksia vain tietyistä raaka-aineista. Haasteena hän näkee tehtävät, joissa runsas ruokavarasto on auki, sillä silloin saattaa iskeä valinnan vaikeus. Tiian suurin ruokaunelma olisi luoda oma pieni pitopalvelufirma.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


OLLI

Insinööri

39, Pyhtää


Olli on ruokaa rakastava pitkätukkainen rokahtava insinööri Pyhtäältä, jolle kokkaus on tapa hengähtää ja osoittaa rakkautta perheelle ja ystäville. Olli on ruoanlaittajana kokeileva, periksiantamaton ja hänellä on asenne, jossa epäonnistumisista ei tarvitse pettyä tai lannistua, vaan jatkaa eteenpäin.


Keittiössä pitää Ollin mielestä olla hauskaa ja rentoa. Aikoinaan Alaskassa vaihto-oppilasvuosia viettänyt Olli on vahvoilla kalaruuissa. Paljon Kaakkois-Aasiassa työnsä puolesta reissanneena aasilaiset maut ovat lähellä hänen makunystyröitään. Syksyisin Olli viihtyy sienimetsässä ja hänen haaveensa olisikin kouluttaa koirastaan sienikoira. Mottona Ollilla on, että hän ”elää syödäkseen, kun muut syövät elääkseen”.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


PETRA S.

Opiskelija

28, Helsinki


Helsinkiläinen Petra kuvailee itseään rauhalliseksi ja tarkkailevaksi kuuntelijaksi. Hän pitää muutoksesta ja haluaa kokea uusia asioita. Petra ei ruoanlaittajana noudata hirveästi sääntöjä, vaan haluaa soveltaa ja oppia kokeilemalla uutta.


Petran ruoanlaittohistoria on alkanut 10-vuotiaana mokkapalojen ja lettujen tekemisellä, jonka jälkeen reseptien vaikeustaso on pikkuhiljaa noussut. Hän viettää paljon aikaa reseptikirjojen ja ruokablogien äärellä. Petralle visuaalisesti kauniiden annosten tekeminen tuottaa suurta iloa.


Viime vuodet ovat saaneet Petran pysähtymään ja miettimään mitä oikeasti haluaa. Asia, jonka huomasi tekevän onnellisemmaksi oli ruoanlaitto ja siitä ajatus myös MasterChefiin hakemisesta syntyi. Petra haaveilee olevansa joku päivä ruokavaikuttaja.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


MARINA

Eläköitynyt lentoemäntä

62, Espoo


Marina on eläköitynyt first- ja business-luokan lentoemäntä, joka rakastan Italiaa, jääkiekkoa, puutarhanhoitoa, matkustamista, lapsiaan ja tietenkin hyvää ruokaa ja viiniä. Marina on ison perheen äiti, kiekkomama, ja lapset käyvät mielellään kotona syömässä. Perhe onkin perustanut Whatsapp-ryhmän jonka nimi on "HeitäWoltti", johon laitetaan toiveita, mitä ruokaa Marina voisi tehdä. Ruoanlaitto merkitseekin Marinalle tapaa koota perhettä ja ystäviä yhteen.


Lentoemäntänä maailmalla reissatessaan Marina on syönyt sadoissa ravintoloissa ja saanut niistä vaikutteita omaan ruuanlaittoon. Hänen vahvuutenaan onkin laaja makupaletti. Marina on jo saanut ja kokenut paljon, eikä elämästä oikein puutu mitään paitsi MasterChefin voitto.MasterChef Suomi

Kuva: MTV3


TEEMU V.

Myyntipäällikkö

32, Lahti


Teemu kuvailee itseään kotona leppoisaksi ”familymaniksi” ja työuralla kunnianhimoiseksi. Hänellä on halua ja ideoita kehittää ja viedä asioita eteenpäin. Teemullle ruoka, kokkaus ja viinit merkitsevät erityisesti yhdessä oloa ja rentoutumista perheen sekä ystävien kanssa. Suurimman innostuksen ruonlaittoon hän on saanut ulkomaanmatkoilta ja ravintolakokemuksista.


Varsinaisia ruonlaittoperinteitä Teemulla ei ole, mutta ruoanlaittotraditiona hänellä on kaataa lasillinen hyvää viiniä ja laittaa musiikkia soimaan. Teemu on mielikuvituksellinen, luova ja utelias kotikokki ja hän ei missään nimessä pelkää kokeilla uusia tekniikoita tai raaka-aineita.


Teemun ruokaunelma oman ravintolan tai keittokirjan lisäksi on se, että voisi omalle lapselle opettaa maailmasta ruuanlaiton ja yhdessä syömisen kautta.


MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksolla.

Katso ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»