Reseptit
Croissantit
Croissantit ovat Ranskasta rantautuneita lehteviä aamupalaleivonnaisia. Suomessa croissant maistuu vaikkapa juustoraasteella täytettynä.

4 hUunipelti, 20 kpl
Ainekset
- 1 ½ dlmaitoa
- 25 ghiivaa
- 2 kplkananmunaa
- 1 rklsokeria
- 7 dlvehnäjauhoja
- ½ tlsuolaa
- 200 gmargariinia
- Täyte ja kuorrutus:
- 2 ½ dljuustoraastetta
- Voiteluun:
- 1kananmuna
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan munat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Lisää vähitellen joukkoon kuutioitu kylmä margariini.
- Anna taikinan kohota 2 tuntia lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
- Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi (30 x 45 cm) levyksi. Leikkaa levy pituussuunnassa kahteen osaan. Leikkaa leveyssuunnassa vielä viideksi palaksi. Puolita palat kulmasta kulmaan kolmioiksi.
- Laita palojen leveimpään osaan pieni kasa juustoraastetta. Kääri leveimmästä suunnasta aloittaen rullalle.
- Siirrä uunipellille saumapuoli alaspäin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-17 minuuttia.
Katso myös





