Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Wallu Valpio lataa oman mielipiteensä Selviytyjät-kisaajista: "Jos rehellisiä ollaan..."

Wallu Valpio mittelöi Selviytyjät Suomi -kisassa keväällä v. 2019 ja pääsi finaaliin asti.

24.11.2019 klo 10:00

Selviytyjät Suomi

Wallu Valpio on monessa mukana: mediapersoona, kulttuurituottaja, muusikko ja poliitikko. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Wallu Valpiolla on tuoreessa muistissa Selviytyjät-saarikokemus. Mies pääsi kisassa upeasti finaaliin asti. Miten on, oletko seurannut uutta Selviytyjät-kautta?

- Lähtökohtaisesti en ole viihdeohjelmien suuri ystävä, dokumentit ja puoli yhdeksän uutiset ja motit ja a talkit on kiinnostaneet enemmän. Itse pääsin Selviytyjissä finaaleihin asti, joten vertailukohtaa on ja mielenkiintoa on. Että millaista vässykkää ja tarzania siellä saarilla on.

- Omakohtainen kokemus on aiheuttanut sen, että ohjelmaa viitsii katsoa. Ihmisten luonteentyyppien tutkiminen, että kuka saattaisi pärjätä ja kuka ei, asettaa uusia aspekteja katselemiseen. Jos rehellisiä ollaan, niin ovat ehkä vähän tylsiä nämä tämän kauden hahmot. Varsinaisia väriläiskiä ei ole, sotkuisempia henkilöitä olisin toivonut, Valpio pohtii.


Selviytyjät Suomi

Valpio pelasi älykkäästi Selviytyjissä. Hän mm. toi saarelle Sriracha-kastiketta riiisin kanssa nautittavaksi, ja sai siten kiitollisia ystäviä. Kuva: Nelonen


Tällä kaudella Selviytyjissä näytetään todella paljon juonimiskuvioita, ikään kuin saarella ei tapahtuisi mitään. Ja tässä taitaakin piillä totuuden siemen.

- Siellä ei tapahdu mitään, se se ongelma onkin! Ei siellä kannata liikkua, kun energia kuluu. Jos ristinollaa haluaa rannalla pelata, niin sekin on nopeasti koluttu ja kaluttu.

- Eniten toivoisi, että näytettäisiin enemmän ihmisten tuntemuksia ja fiiliksiä, että miten ne aivot toimii. Ja matkoja saarille kilpailuihin voisi kuvata enemmän. Ne kilpailut on itse ohjelmassa 3-5 minuuttia, todellisuus on 2-3 tuntia, Wallu Valpio analysoi.


Mitä muistoja miehelle itselleen jäi käteen Selviytyjät Suomi -ohjelmasta?

- Finaalissa pahin muisto oli se kusenpolttama, pikkurillin kokoinen kala, jonka takia jäi voittorahat 30 000 saamatta, Valpio harmittelee.


Selviytyjät Suomi

Wallu Valpio mittelöi Selviytyjät Suomi -kisan finaalissa Miska MH:n (vas.) ja Kim Heroldin (oik.) kanssa. Miska MH voitti kisan. Kuva: Nelonen


Parhaimpaa muistoa mies miettii hetkisen.

- Joskus kyseenalaistaa oman elämänsä “leipää ja sirkushuvia” -tyyppisen olemisen. Saarella huomasi, että olipa se Dostojevskia tai Netflixiä, niin kyllä ihmisille pitää antaa jotain viihdettä. Kun ihmisille näytetään ihanteena palmusaarta ja aurinkorantaa, niin sanon kyllä, että katsopa viikko sitä taivaanrantaa, tietämättä yhtään mistään, niin siinä vaiheessa alat viiltelemään itseäsi.

- Opin, että terve hedonismi on hyvä asia, ja viihde on tärkeä asia. Höpön ja korkeakulttuurin välillä ei ole eroa, vaan kaikki ärsykkeet ja impulssit on pelkkää juhlaa. Tylsyyteenkin ihminen voi kuolla, Valpio analysoi.


Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 19.30

Katso lisää Selviytyjät ohjelma-aikoja Telsu.fi


Wallu Valpio on mukana Olet mitä syöt -tv-sarjassa, joka alkaa MTV3:lla ke 4.12. klo 19.30

Katso lisää Olet mitä syöt ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»