Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Wallu Valpio ja raju elämäntyyli - Tupakkaa 11-vuotiaasta, aamusiideri normi

Siiderimieheksikin tituleerattu Wallu Valpio pisti elämäntapansa uusiksi Olet mitä syöt -ohjelmassa.

15.7.2020 klo 7:00

Olet mitä syöt

Wallu Valpio on mediapersoona, kulttuurituottaja, muusikko ja poliitikko. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki


Wallu Valpio on lipitellyt siideriä päivittäin ja alkanut polttaa tupakkaa jo 11-vuotiaana. Valpio piti itseään lääketieteellisenä ihmeenä ja terveenä miehenä alkoholin reippaasta käytöstä ja tupakanpoltosta huolimatta. Tutkimukset kertoivat kuitenkin, että jos Valpio haluaa nähdä teini-ikäisen tyttärensä menevän naimisiin, niin muutoksia kannattaa tehdä.


Olet mitä syöt

Wallu Valpion ruokavalio oli aiemmin hyvin nestepitoinen. Kuva: MTV3


Valpio on ollut syömättä pisimmillään kaksi ja puoli viikkoa, joten hänen syömistottumuksensa eivät liity ylisyömisen, vaan alisyömisen takia. Mistä Valpio joutui luopumaan elämäntaparemontissa?

- Hyvästä elämästä, ja kaikesta, jos tarkkoja ollaan, Valpio naurahtaa.

- Olet mitä syöt -formaatti laukaisi mukavat lihasmuistot, kun harrastin nuorena urheilua tosi paljon. Pipan (hyvinvointilääkäri Pippa Laukka) sormi pystyssä käskyttäminen että “askelta toisen eteen” toimi.


Valpio tunnustaa, ettei säännöllisen liikunnan harrastaminen ole ollut helppoa.

- Kun on tämän ikäinen, niin Töölönlahden ympäri lähteminen on vaikeaa. Mutta kun näin, mitkä on alkuarvot ja loppuarvot, niin huomasi, ettei se liikunnan harrastaminen tarvitse mitään liiallisia ponnisteluja.

- Ei kaiken tarvitse olla mustavalkoista. Kohtuuliikunnalla saavuttaa ihan hyvän tason ja saa muutaman metrin lisää elämään, mies pohtii.


Olet mitä syöt

Pippa Laukka ohjasi Wallu Valpiota terveellisempään elämäntapaan. Kuva: MTV3


Valpio vakavoituu kysyttäessä tulevaisuuden näkymistä.

- Ohituskaistalla on menty koko ajan! Aiemmin mietti, että v*tun väliäkö sillä on, sit lähdetään kun lähdetään, mutta jossain vaiheessa tajusin, ettei kaikkea ole vielä nähty. Synnin määrän tulee olla vakio, mutta elämänlaadun paraneminen on toinen juttu. Oma tytär on parhaassa iässä 9. luokalla, niin haluaa elinvuosia lisää, vaikkei tässä nyt kukaan ole kuolemassa.


- Olen hankkinut Turkista asunnon ja tehnyt hyviä asioita tyttärelleni. Ajattelin jäädä jo aikaisemmin eläkkeellekin. En halua pilata niitä vaivalla tehtyjä asioita, haluan päästä nauttimaan uima-altaalla olosta. Kyllä niitäkin päiviä haluan kokea, Valpio toteaa rauhallisesti.


Wallu Valpio oli mukana Olet mitä syöt -tv-sarjassa v. 2019.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Haastattelu tehty v. 2019.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»