Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Vesku Jokinen paljastaa uran kivikkoisesta alusta: "Nukuttiin suurin piirtein pankkiautomaateissa"

Vesku Jokisen päivää vietetään Vain elämää -ohjelmassa pe 13.11.

12.11.2020 klo 10:00

Vain elämää

Vesku Jokinen on Klamydia-yhtyeen keulakuva ja laulaja. Kuva: Nelonen/Petri AhoVesku Jokinen on punk-persoona, laulaja ja lauluntekijä. Jokinen kertoo Vain elämää -ohjelmassa, että hän elää lapsuutensa haavetta olla rokkilaulaja.


-Me perustettiin Klamydia eli keräännyttiin soittelemaan vuoden 1988 lopulla. Oltiin heti uuden vuoden jälkeen tekemässä ensimmäistä EP:tä.


-Klamydian periaate oli se, että otetaan jokainen käteen semmoinen soitin, josta ymmärtää kaikkein vähiten, Vesku Jokinen nauraa ohjelmassa.Vain elämää

Klamydia. Kuva: Nelonen/Petri Aho


Punkia ja suomirockia soittava yhtye on keikkaillut pitkän uransa aikana erikoisissa paikoissa.


-Käytiin vallatuissa taloissa soittamassa ja kaikissa hardcore-bileissä. Keikkoja tehtiin hyvin vaihtelevissa olosuhteissa ja aika helvetin paljon niitä rupesi olemaan. Siihen aikaan kuitenkaan mitään rahaa ei tullut mistään, ei todellakaan ollut mitään hotellimajoituksia, välillä nukuttiin suurin piirtein pankkiautomaateissa. Piti todellakin olla rakkautta lajiin, että jaksoi sitä tehdä, Jokinen selvittää.


Yhtye on myynyt yli 700 000 levyä ja saavuttanut lukuisia palkintoja albumimyynneillä.


-Niitä jalometalleja, voi r istus… Kuulostanko ihan diivalta, kun en muista, paljonko niitä on tullut? Olisiko viitisentoista kultalevyä, platinaa olisiko neljä tai viisi… Keikkoja noin 3000 ja ikää 31 vuotta, siinä oli varmaan Klamydia pähkinänkuoressa.Vain elämää

Vesku Jokinen taitaa spagaatit ja punk-eleet lavalla ja sen ulkopuolella. Kuva: Nelonen/Petri Aho


Vesku Jokisesta piti alun perin tulla omien sanojensa mukaan rokkirumpali.


-Otin kitaran ja sanoin, että mä nyt tässä laulan, kunnes löytyy oikea laulaja. Jossakin vaiheessa se kitara jäi pois, ja nyt on sitten jätkät tullut viimeiset 30 vuotta mulle silleen, että koskahan se löytyy se oikea laulaja, Vesku Jokinen nauraa.


Vain elämää Nelosella pe klo 20.

Katso tv-ohjelma-ajat aina kätevästi Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat